Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Melbārdis: "Kauns no komandas biedriem, ka viņus pievīlu"

© F64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis pēc Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku sacensībām izteicās, ka tā nav nejaušība, ja abās sacensībās otrajā braucienā tika pieļauta identiska kļūda.

"Īsāk sakot, man ir kauns. Saistībā ar paveikto, par nestabilajiem vakardienas braucieniem," bargs pret sevi ir Oskars. "Kauns no komandas biedriem, ka viņus pievīlu. Bet tāda ir dzīve. Prieks, ka cīnījāmies līdz galam un darījām ko varējām. Arī piektā vieta olimpiskajās spēlēs ir jāizcīna. Diži augstāk neesam šosezon bijuši. Jāņem tas, kas ir, un par to jāpriecējas."

Scanpix

"Izskatās, ka maksimums varējām izspiest trešo vietu," uzskata Melbārdis. "Būs jādomā, jo kaut kas nav kārtībā. Tā nav nejaušība, ka abās disciplīnās otrajā braucienā pieļāvu identisku kļūdu. Tā ir viela pārdomām."

"Šodien pirmais brauciens bija samocīts, bet otrais varētu būt labākais no četriem," secina pilots. "Tagad emocijas jānomet malā un jāpadomā. Mājupceļā būs deviņu stundu lidojums. Tad varēs kārtīgi padomāt. Manuprāt, tā nav nejaušība. To es sev divus trīs mēnešus nepiedošu. Man ir žēl, ka vienā virāžā noraku pēdējo četru gadu darbu. Tas bija viens mirklis."

"Par trasi neko sliktu nevaru teikt. Otrā virāža ir izaicinājums. Divniekos 50% gadījumu nevarēju to treniņos izbraukt, tāpēc arī mačos tur braucu ar uztraukumu. Četrinieku treniņos viss bija kārtībā, bet mačos... Kaut kas nav kārtībā. Iespējams, trūka koncentrēšanās."