Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Briedis pēc pirmā zaudējuma meklē jaunu treneri

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Drukātās Sporta Avīzes jaunajā, marta numurā lasāma plaša saruna ar Latvijas spēcīgāko bokseri Mairi Briedi, kurā viņš atklāti pastāsta par pirmo zaudējumu profesionāļa karjerā un visu, kas tam sekojis.

Tajā skaitā piespiedu izmaiņām savas komandas rindās, jo ilggadējais treneris Sandis Kleins pieņēmis lēmumu turpmāk vairs nebūs Maira treneris pilnu laiku.

“Ja godīgi, es biju domājis, ka būs lielāka kritika no līdzjutējiem - no tautas. Taču izrādījās citādi, tauta nesalūza. Tā, kas salūza, bija mana komanda. Precīzāk - ilgu laiku ierastā lietu kārtība tajā, kā rezultātā man tagad jāizkāpj no komforta zonas un kaut kas atkal jāsāk no jauna. Jo Sandis vairs nebūs ar mani kopā simts procentus laika. Tagad esmu jauna trenera meklējumos,” atzīst Mairis. “Viņš ir pieņēmis lēmumu, ko es respektēju. Bija mēģinājumi pārliecināt viņu mainīt šo lēmumu, taču tas neizdevās ne man, ne mūsu kopējiem paziņām.”

Sandis Kleins arī turpmāk neatteiks palīdzību, tomēr pilna laika palīgs nevarēs būt. Tikmēr pats sportists ir apņēmības pilns turpināt vēl vairākus gadus. “Pats esmu nolēmis, ka trīs četrus gadus vēl profesionāli boksēšu, līdz ar to vienkārši jāiet uz priekšu ar jauno situāciju. Šajā brīdī, kad beidzot sasniegta topa līmeņa boksera latiņa, beigt karjeru - tas būtu neprāts. Tas, ko pateicu televīzijā - ka uzvaras gadījumā būtu licis punktu - tas bija kaut kāds dīvains pārpratums. No rīta vēl nebiju īsti pamodies, droši vien tāpēc sāku tur gvelzt tādas muļķības... Esmu nospraudis sev mērķi. Un ar pēdējiem notikumiem - tikai kļuvis spēcīgāks. Kāds domā, ka tieši pretēji - ka guļu zemē un šis ir īstais brīdis mani nomīt. Taču viņi rūgti maldās.”

Plašāk intervija ar Mairi atrodama drukātās Sporta Avīzes jaunajā, marta numurā, kas jau kopš vakardienas pieejama tirdzniecības vietās.