Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

F1 kalendāram 2019.gadā varētu pievienoties Maiami un Hanoja

© REUTERS / Scanpix

Nākamajā gadā F1 pasaules čempionāta kalendāru varētu papildināt trīs jauni posmi. Neoficiāli zināms, ka kalendāram tiks pievienotas trases Maiami un Hanojā, bet uz jautājuma zīmes ir sacensību atgriešanās Buenosairesā.

Atsaucoties uz respektablo vācu izdevumu "Auto Motor und Sport", ir visai drošs, ka Vjetnamas galvaspilsēta Hanoja pirmo reizi uzņems "Formula 1" sacensības ielu trasē, par ko tiek runāts jau kādu laiku. Tāpat ielu trase tiek veidota ASV, Floridas štata pilsētā Maiami.

Hanojas trases atbilstību F1 standartiem jau apstiprinājusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA). Tās garums būs vairāk nekā pieci kilometri.

Tikmēr Maiami trases inspekcija gaidāma marta beigās, bet tiek ziņots, ka arī šī trase būs vairāk nekā piecus kilometrus gara.

Kamēr Vjetnamā F1 posms iepriekš nekad nav noticis, ASV vienas no sacīkstēm jau tiek rīkotas Teksasas štata pilsētā Ostinā. Līdz ar to pēc ilgāka pārtraukuma ASV atkal norisināsies divi posmi.

Tāpat kalendārā ir vēlme iekļaut Argentīnu. Sacensības plānots rīkots Buenosairesā esošajā brāļu Galvesu vārdā nosauktajā trasē, kur F1 čempionāta posms noticis jau iepriekš. Organizatori vēlas izmantot trases 15. konfigurāciju, kurā F1 sacensības tika rīkotas no 1974. līdz 1981. gadam.

Tiesa, Buenosairesas trasē vēl nepieciešami lieli rekonstrukcijas darbi un tiek ziņots, ka tieši līdzekļu trūkums varētu aizlikt kāju priekšā Argentīnas centieniem atgriezties "Formulā 1".