Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Šorttrekists Puķītis izvēlas vairs nepārstāvēt Latviju sacensībās

© F64

Šorttrekists Roberto Puķītis portālam Sportacentrs.com apliecināja, ka pēdējās sacensības, pārstāvot Latviju, jau ir aizvadījis, un turpmāk vēlas pārstāvēt kādu citu valsti, kas izrādījusi interesi par sadarbību.

„Pēc smaga lēmuma es paziņoju, ka 1000m slidojums bija mans pēdējais, kurā pārstāvēju Latvijas karogu. Latvija, paldies par visu,” savā „Facebook” profilā pavēstījis Roberto Puķītis, atsaucoties uz olimpiskajām spēlēm, kuras noslēdza ar 11. vietu 1000m distancē. Tāpat Puķītis Phjončhanā ieguva 11. vietu 1500m distancē.

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com 23 gadus vecais Puķītis paskaidroja, ka ir pieņēmis lēmumu un neatstāj iespēju, ka viņš vēl varētu pārdomāt savu nostāju: „Tas ir 100% galīgs lēmums. Visam ir jāpagriežas par 180 grādiem, lai kaut kas mainītos.”

Kā iemeslu šādam lēmumam Puķītis minēja nesaskaņas ar LOK prezidentu Aldonu Vrubļevski un šorttreka izlases treneri Evitu Krievāni: „Iemesli ir interešu konflikts ar Vrubļevski un stafetes neslidošana Latvijas izlasē Evitas Krievānes dēļ, lai gan esmu labākais šorttrekists Latvijā.” Šeit jāpiemin, ka Puķītis netrenējas pie Krievānes kopā ar pārējiem Latvijas sportistiem, bet gan atsevišķi.

Puķītim ir divi varianti sportista karjeras turpināšanai, un savu galīgo izvēli viņš cer izdarīt nākamajā mēnesī. „Viena valsts, kas man piedāvā sadarbību, ir Itālija, otru es pagaidām paturēšu pie sevis. Abas valstis ļoti vēlas redzēt mani savā sastāvā, un tur pret mani izturēsies kā pret cilvēku un ar labu samaksu,” sacīja jaunais sportists.

Papildus Itālijai baumu līmenī Puķīša sakarā tikusi piesaukta potenciāla interese no Francijas šorttreka saimes.


Puķītis šogad ieguva bronzas medaļu Eiropas čempionātā 1000m distancē, bet pirms tam viņš piedalījās arī Soču olimpiādē.