Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Mesi gūst 100. vārtus Čempionu līgā un nodrošina Barselonai 1/4 finālu

© Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgā noskaidrota pēdējā ceturtdaļfināliste – 11. reizi pēc kārtas starp astoņām labākajām komandām iekļuvusi "Barcelona", kas savā laukumā ar 3:0 sakāva Londonas "Chelsea", divu spēļu summā triumfējot ar 4:1. Lielisku sniegumu demonstrēja Lionels Mesi – divi vārti un rezultatīva piespēle.

Lionels Mesi pirmos astoņus dueļus pret Londonas "Chelsea" pabeidza sausā, bet šovakar viņš iesita otrajā spēlē pēc kārtas, jau trešajā minūtē atklājot rezultātu. Mesi piespēle ar vairāku rikošetu palīdzību tomēr nonāca līdz Luisam Svaresam, kurš asprātīgi atdeva bumbu atpakaļ partnerim. Mesi ar sitienu no šaura leņķa pārsteidza pretinieku vārtsargu Tibo Kurtuā, raidot bumbu starp kājām - 1:0. Čempionu līgas ietvaros "Barcelona" mājās nebija zaudējusi nevienu no 30 iepriekšējiem mačiem, kuros Mesi izcēlies ar gūtajiem vārtiem.

Laukuma saimnieki bija noskaņojušies sēriju turpināt, 20. minūtē dubultojot pārsvaru - 2:0. Atkal uzmanības centrā bija Mesi, kurš laukuma centrā atbruņoja Sesku Fabregasu un ievadīja pretuzbrukumu. Argentīnietis piebremzēja, otrā flangā sagaidīja pievienojamies Usmanu Dembelē un nogādāja bumbu līdz partnerim. Jaunais francūzis notēmēja un iešāva tālajā stūrī zem pārliktņa, lai gan Kurtuā ar pirkstu galiem bumbu aizķēra.

Anglijas čempioni demonstrēja visnotaļ cienījamu sniegumu, bet nespēja realizēt savas iespējas. Ar Markosa Alonso sitienu galā tika Andrē ter Štēgens, atlēkusī bumba nonāca pie Olivjē Žirū, bet viņa sitiena ceļā stājās Samuels Imtitī. Vēl labāka iespēja radās pirmā puslaika kompensācijas laikā, nopelnot soda sitienu pie "Barcelona" soda laukuma. Protams, pie bumbas bija Alonso, taču "Chelsea" štata sitējam mazliet pietrūka - mājiniekus glāba stabs, bumbai lidojot mazliet garām devītniekam.

Pēc pārtraukuma dueļa likteni pavisam varēja izšķirt Svaress, bet viņam neizdevās izmantot Kurtuā dāvanu. Tūdaļ sekoja ugunsgrēks laukuma otrā galā, divas reizes uzbrukuma smailē nonākot Alonso. Vispirms viņš netika pie sitiena Dembelē izklupiena dēļ, bet mirkli vēlāk spānis krita soda laukumā pēc sadursmes ar Žerāru Pikē, tomēr galvenā tiesneša svilpe klusēja. Abi futbolisti satikās arī 62. minūtē, kad Pikē bloķēja Alonso sitienu no bīstamas pozīcijas.

"Barcelona" pretiniekiem nepiedeva - divas minūtes vēlāk Mesi skaistā stilā ar sitienu no kreisās malas un ar kreiso kāju panāca 3:0 laukuma saimnieku labā. Argentīnietis kļuva par otro spēlētāju vēsturē, kurš Čempionu līgā izcēlies ar 100 vārtu guvumiem. Tādējādi atlikusī pusstunda kļuva par formalitāti, lai gan Londonas "Chelsea" pēdējā minūtē trāpīja pa pārliktni - pēc sitiena ar galvu mazliet pietrūka centra aizsargam Antonio Rīdigeram.

Barselona Čempionu līgas ceturtdaļfinālu sasniedza 11. reizi pēc kārtas. Pēdējoreiz tas neizdevās 2007. gadā, kaut komanda sezonu iepriekš bija kļuvusi par čempioni. Toreiz astotdaļfinālā kāju priekšā aizlika "Liverpool", divu spēļu summā uzvarot ar 2:2, pateicoties viesos vairāk gūtajiem vārtiem. Kad "Barcelona" pēdējoreiz nespēlēja ceturtdaļfinālā, par turnīra labāko snaiperi kļuva Kakā, bet viņa tuvākais sekotājs bija Pīters Kraučs. Tolaik Mesi spēlēja ar 19. numuru, jo 10. piederēja leģendārajam Ronaldinju.

Ceturtdaļfinālu izloze notiks piektdien pulksten 13:00 Francijas pilsētā Nionā. Nebūs nekādi ierobežojumi, tādējādi vienā pāri varēs satikties arī komandas no vienas valsts. Pirmās spēles tiks aizvadītas 3. un 4. aprīlī, bet atbildes mači norisināsies 10. un 11. aprīlī.