Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Divi soda apļi trešajā šaušanā Rastorgujevam neļauj pakāpties augstāk

© Scanpix

Pasaules kausa izcīņas biatlonā 8. posma, kas šonedēļ norisinās Oslo priekšpilsētā Holmenkollenā (Norvēģija), ietvaros 12.5 kilometru iedzīšanā Andrejs Rastorgujevs šaušanā kļūdījās trīs reizes un izcīnīja 15. vietu. Iedzīšanā uzvaru izcīnīja Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderis Martēns Furkads (Francija).

Pirms sacensībām

Galvenie favorīti arī šoreiz bija Martēns Furkads un Juhanness Tinness Bē, kuriem nopietnu konkurenci solīja ātrais Juliāns Eberhards (Austrija). Andrejs Rastorgujevs sprintā sasniedza 15. vietu un iedzīšanu sāka 48 sekundes pēc sprinta uzvarētāja Henrika Labē-Luna (Norvēģija).

Sacensības

Juhanness Tinness Bē, Martēns Furkads un Juliāns Eberhards Henriku Labē-Lunu pakāpeniski panāca, tomēr kļūdas šaušanā liedza pārņemt sacensību vadību. J.Bē un M.Furkads kļūdījās pa reizei, kamēr J.Eberhards spēja sašaut tikai vienu mērķi. Labē-Luns bija precīzs un saglabāja līderpozīcijas. Uz otro vietu pakāpās Ārnds Paifers (Vācija), kurš šāva nekļūdīgi, līderim zaudējot 8.7 sekundes. M.Furkads un J.Bē distancē atgriezās attiecīgi kā trešais un ceturtais.

Otrajā šaušanā pa reizei kļūdījās Labē-Luns un Paifers, kamēr šoreiz precīzs bija M.Furkads. J.Bē pievienoja divus soda apļus. Sacensību vadībā izvirzījās M.Furkads, Labē-Luns atpalika nepilnas astoņas sekundes, Paifers - ap 17 sekundēm, bet turpat blakus jau bija Antons Šipuļins (Krievija), kurš startēja 18., un Lūkass Hofers (Itālija).

M.Furkads trešajā aplī strauji palielināja pārsvaru pār sekotājiem, tomēr soda aplis neļāva pārsvaru saglabāt. Vadībā atkal izvirzījās Labē-Luns (5/5 šaušanā), M.Furkads sekoja pēc nepilnas sekundes. Par trešo vietu spēkojās Hofers un Šipuļins, kuri šāva precīzi. J.Bē šāva precīzi un pakāpās uz piekto vietu, līderim zaudējot vien 25.6 sekundes.

Pēdējā šaušanā Labē-Luns spriedzi tomēr neizturēja - divi soda apļi. M.Furkads bija pilnīgi precīzs un pēdējā aplī devās ar 21.2 sekunžu pārsvaru pār Hoferu, kurš šāva nekļūdīgi. J.Bē pievienoja vēl vienu soda apli, tomēr ieņēma trešo vietu (+35.7). Šipuļinam viens soda aplis.

Uzvaru izcīnīja M.Furkads. Otro vietu izcīnīja Hofers, bet trešo vietu ar labāko rezultātu slēpojumā nodrošināja J.T.Bē. Vēl labāko sešiniekā nekļūdīgi šāvušais Maksims Cvetkovs (Krievija), kurš startēja 28., Labē-Luns un Simons Eders (Austrija).

Andrejs Rastorgujevs sāka ātri (pirmajā aplī septītais rezultāts slēpojumā) un pakāpās uz 10. vietu, tomēr netrāpīja pēdējo šāvienu un atkrita uz 16. vietu. Arī otro apli Rastorgujevs veica ātri (septītais), šāva precīzi un pakāpās uz 13. vietu.

Ļoti ātrs Latvijas biatlonists bija arī trešajā aplī, pakāpjoties uz astoto vietu, bet trešajā šaušanā nopelnīja divus soda apļus (19. vieta). Pēdējā šaušanā Rastorgujevam 5/5 un pakāpšanās uz 17. vietu. Pēdējā aplī izdevās divus konkurentus apdzīt, iedzīšanā Rastorgujevam 15. vieta. Slēpojumā Rastorgujevam šodien devītais rezultāts (pa apļiem attiecīgi - 7., 7., 5., 23., 16.).

Pasaules kausa izcīņas šīs sezonas pirmspēdējais posms svētdien noslēgsies ar iedzīšanu sievietēm, kurai kvalificējusies Baiba Bendika (44. vieta sprintā), un stafeti vīriešiem, kurai pieteikta arī Latvijas komanda.