Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sevastova pārtrauc četru zaudējumu sēriju Maiami

© USA Sports Today / Scanpix

Pirmoreiz kopš 2010. gada "Miami Open" turnīra mačā uzvarēja Anastasija Sevastova (WTA 17.), kura "Premier Mandatory" sērijas sacensību 2. kārtas cīņā ar 7:5, 6:4 pieveica Francijas tenisisti Alizē Kornē (WTA 38.).

Lai uzvarētu 1. setā, Sevastovai vajadzēja četrus breikus un galotnē precīzāku spēli nekā pretiniecei, kura 1. setā divreiz savas serves geimos zaudēja no 40:0 pārsvara. Pirmais tāds geims Kornē bija mača ievadā. Sevastova drīz bija vadībā ar diviem breikiem - 3:0. Abi breiki tika zaudēti, jo problēmas spēlē ar otro servi un bieži neprecīzi sitieni no kreisās puses.

Kad rezultāts pēc astotā geima kļuva neizšķirts 4:4, Sevastova ar trešo breiku vēlreiz izvirzījās vadībā, bet nespēja izservēt setu. Kornē nedaudz vēlāk bija priekšā ar 5:5, 40:0, taču atkārtojās mača pirmajā geimā notikušais, turklāt kopš brīža, kad Francijas tenisiste gandrīz bija vadībā ar 6:5, Sevastovai izdevās astoņu punktu sērija, kas nozīmēja trīs setbumbas pēc kārtas pie rezultāta 6:5 un 40:0. Anastasija punktu setam pielika ar otro setbumbu.

Ja 1. setā 12 geimos bija septiņi breiki, tad 2. setā 10 geimos tikai trīs, un divus no tiem ieguva Latvijas tenisiste, kura pēc agra pārsvara (2:1) zaudēšanas sīksto Kornē beidzot spēja salauzt mača priekšpēdējā geimā.

Lūzuma brīdis notika Kornē serves geimā pie rezultāta 4:4 un 15:30, kad viņa pārmeta Sevastovai bumbiņu pāri, taču Anastasija spēja to atsist pāri tīklam, un Kornē vienkāršā situācija apjuka, trāpot tīklā. Alizē kopš šīs neveiksmes vairs neieguva nevienu punktu.