Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Ostapenko uzvar ''Miami Open'' pirmajā mačā Ungārijas labāko tenisisti

© SIPA / Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 5.) piektdien guva pirmo uzvaru "Miami Open" karjerā, 2. kārtas mačā ar rezultātu 6:4, 6:4 pieveicot Ungārijas labāko tenisisti Timeju Babošu (WTA 47.).

Cīņas pirmais breiks notika sestajā geimā, kad Baboša, jūtot draudus no Ostapenko uzņemšanas tenisa, riskēja ar otrajām servēm un pieļāva trīs dubultkļūdas pēc kārtas. Ostapenko tā ieguva divas breikbumbas un izmantoja jau pirmo. Baboša pamatīgi aizsargājās un Aļonu centās izsist no sliedēm ar "slaisiem", taču Ostapenko šoreiz pret tādu tenisu nekļūdījās un ar spēcīgu uzbrukumu piespieda Babošu trāpīt tīklā - 4:2.

Breiks uzreiz tika atdāvināts atpakaļ. Ja Baboša iepriekšējā geimā Ostapenko talkā nāca ar trim nepiespiestajām kļūdām, Aļona ungārieti pārspēja, proti, izcēlās ar četriem netraucētiem neprecīziem sitieniem - diviem ar "forehand", vienu ar "backhand" un vienu dubultkļūdu. Ostapenko pēc šīs neveiksmes ignorēja nākamo geimu, pēc kura Baboša panāca izlīdzinājumu 4:4.

Ostapenko devītajā geimā nosargāja servi, bet Baboša pēc tam neizturēja rezultāta tablo radīto spriedzi, kas setu galotnēs mēdz gadīties tām spēlētājām, kuras servē otrās. Ostapenko ieguva divas setbumbas. Pirmā tika izniekota ar "backhand" sitienu tīklā no savas laukuma puses vidus, bet otrā ar tādu pašu uzbrukumu izmantota - 6:4.

Baboša 1. setā pārsvarā spēlēja aizsardzības tenisu, bet nākamajā setā darbojās aktīvāk uzbrukumā, kā arī vairāk centās variēt ar spēli, izmantojot saīsinātos sitienus un Ostapenko nepatīkamo "slaisu". Tikmēr arvien lielāko daļu izspēļu diktējušajai Latvijas tenisistei regulāri bija disciplīnas problēmas uzbrukumos.

Seta pirmajos trīs geimos bija ļoti ilga cīņa ar daudz breika iespējām, no kurām lielākā daļa bija Ungārijas tenisistei. Viņai pirmajā geimā piecas breikbumbas - divas neizmantotas ar "forehand" kļūdām, bet trīs Ostapenko atspēlēja pati un visiespaidīgāk izdzēsa pēdējo breikbumbu, kad izcēlās ar fantastisku "backhand" sitienu pa līniju, bumbiņai trāpot stūrī. Aļona uzvarēja ļoti sarežģītā geimā un setu sāka ar 1:0 pārsvaru.

Ostapenko otrajā geimā bija tikai viena, bet noteikti izmantojama breikbumba, taču viņa pārāk spēcīgi uzbruka Babošas otrajai servei un bumbiņu raidīja autā. Babošai trešajā geimā vēl trīs breikbumbas, taču atkal nekā, un Ostapenko vēlreiz spēja "izdzīvot" nepatīkamā serves geimā. Nākamās problēmas Ostapenko bija septītajā geimā, kad viņa neuzvarēja nevienā izspēlē ar otro servi (0/4) un geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Babošai tā ar 10. breikbumbu setā beidzot izdevās iegūt pirmo breiku - 3:4.

Šī gada "Australian Open" dubultspēļu čempionei pārsvaru neizdevās nostiprināt, astotajā geimā pie 40:30 nelaikā trāpot dubultkļūdu. Ostapenko pēc tam ar jaudīgu uzbrukumu piespieda pretinieci bumbiņu raidīt autā, tā nopelnot atspēlēšanās breikbumbu. No aizsardzības pozīcijas izdevās pāriet pretuzbrukumā, kas pabeigts ar dominējošu spēli, izpildot diagonālos sitienus,- 4:4.

Ostapenko tūlīt izcēlās ar ātru "sauso" geimu, pēc kura atkārtojās 1. seta finiša scenārijs ar Ostapenko breiku geimā, kurā Baboša nevarēja atļauties zaudēt. Aļona pie rezultāta 5:4 un 30:30 pretinieci pārsteidza ar iespaidīgi pa diagonāli atsistu pirmo servi, iegūstot mačbumbu. Ostapenko pēc tam vēlreiz laba serves uzņemšana, šoreiz bumbiņu raidot korta vidū, tiesa, darot to ar pretiniecei neērtu sitienu, un Baboša trāpīja tīklā - 6:4.

Uzvara pār Babošu Aļonai sezonas astotajā turnīrā ir gada lielākais panākums, ņemot vērā pretinieces reitingu, jo Ostapenko šogad pirmoreiz (1-5) pieveica Top 50 spēlētāju. Viņai tas bija pirmais mačs Top 5 spēlētājas statusā, jauno rekordu sasniedzot pirmdien.

Ostapenko ar trešo mēģinājumu guva pirmo uzvaru "Miami Open" karjerā. Viņa šeit 2016. gadā zaudēja kvalifikācijas 1. kārtā, bet pērn cieta neveiksmi pamatturnīra 1. kārtā. Šoreiz, būdama starp 32 izsētajām tenisistēm, Ostapenko turnīru sāka no 2. kārtas un ar vienas uzvaras gūšanu nodrošinājusi 65 reitinga punktus (bija jāaizstāv 10) un 47 170 dolāru prēmiju.

Ostapenko nākamā vienspēle būs svētdien pret gadu vecāko Brazīlijas tenisisti Beatrizu Hadadu Maju (#64), kuru viņa septembrī ar 6:7(5), 6:1, 6:4 pieveica Seulas "International" turnīra finālā. Savukārt sestdien Aļona kopā ar Anastasiju Sevastovu sāks dubultspēļu turnīru. Spēle pret māsām Čanām notiks tad, kad Sevastova būs atpūtusies pēc vienspēles pret Viktoriju Azarenku.