Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Sevastovai tikšanās ar trīs reizes Maiami turnīrā uzvarējušo Azarenku

© SIPA / Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 17.) Maiami "Premier Mandatory" sērijas turnīra 3. kārtas mačā ap plkst. 20:00 sacentīsies ar bijušo ranga līderi Viktoriju Azarenku (WTA 186.), kura ir trīs reizes uzvarējusi prestižajā turnīrā.

Azarenka šo rindu autora skatījumā ir viena no pasaulē trim labākajām tenisistēm starp aktīvajām spēlētājām, skatoties uz sasniegumiem, meistarības līmeni, cīņassparu u.c. faktoriem. Pārējās divas ir Serēna Viljamsa un Marija Šarapova. Krievijas tenisistes atrašanās šajā kompānijā gan kļuvusi ļoti apšaubāma pēc viņas atgriešanās kortā, sekojot diskvalifikācijai, jo bez 10 gadus lietotā meldonija Šarapova vairs nav konkurētspējīga augstākajā līmenī.

Visas trīs šobrīd, dažādu iemeslu dēļ ilgi nespēlējot, ir tālu no kādreiz sasniegtajām virsotnēm gan reitinga, gan spēlētā tenisa ziņā. Tiesa, Azarenka noteikti izskatās vislabāk, turklāt arī, neskatoties uz ilgo prombūtni, atrodas labā fiziskā kondīcijā.

Azarenka pēdējo reizi pilnu sezonu nospēlēja 2013. gadā, kas viņai bija piektais gads pēc kārtas ar sezonas finišu ranga Top 10. Vika 2014. un 2015. gadā dažādu savainojumu dēļ piedalījās kopumā tikai 23 turnīros, bet 2016. gadā grūtniecības dēļ viņai bija tikai astoņi turnīri, no kuriem pēdējais bija "French Open". Šobrīd notiekošais "Miami Open" Azarenkai ir tikai ceturtais turnīrs kopš 2016. gada "French Open".

Azarenka tā gada decembrī kļuva par māti. Šķiršanās no dēla Leo tēva pamatīgi sarežģījusi karjeras atsākšanu. Ilgā cīņa par Leo aizbildniecību nozīmē to, ka puisēnam nav ļauts doties ārpus Kalifornijas štata, jo Azarenka dzīvo šajā statā esošajā Losandželosā.

Vika pagājušajā sezonā pēc dzemdībām atgriezās uz zālāja sezonu, kuras laikā nospēlēja divus turnīrus - Maljorkā zaudējums 2. kārtā un Vimbldonā izstāšanās astotdaļfinālā. Nākamā atgriešanās kortā viņai notika pirms divām nedēļām Indianvelsā, kas atrodas Kalifornijā, tāpēc uz šo turnīru Azarenka varēja doties bez sarežģījumiem. Azarenka Indianvelsā pieveica Hezeri Vatsoni (6:4, 6:2) un zaudēja Slounai Stīvensai (1:6, 5:7).

Sezonas otrajā turnīrā Maiami Azarenka tikusi vienu kārtu tālāk. Viņa vispirms ar 6:3, 6:0 viegli pārspēja amerikāņu tīni Sisi Bellisu, bet otrajā cīņā ar 7:6(5), 2:0 uzvarēja vēl vienu vietējo spēlētāju Medionu Kīsu, kura maču pārtrauca kreisās kājas savainojuma dēļ.

Pirms pēdējo divu gadu problēmām Azarenka bija sasniegusi ļoti daudz - 20 WTA tituli, ieskaitot divas "Australian Open" trofejas (2012-13). Viņa 51 nedēļu pavadījusi ranga 1. vietā.

Maiami turnīrs ir Azarenkas karjerā sekmīgākais turnīrs, šeit 10 turnīros sakrājot 32 uzvaras un trīs titulus. Nevienā citā turnīrā viņai nav vairāk par diviem tituliem. Azarenka Maiami uzvarēja 2009., 2011. un 2016. gadā. Nepiedalīšanās 2017. gada turnīrā nozīmē to, ka Azarenka šobrīd Floridā sasniegusi astoņu uzvaru sēriju - sešas uzvaras pirms diviem gadiem un vēl divas šonedēļ.

Azarenka 2016. gadā uzvarēja gan Maiami, gan pirms tam arī Indianvelsā, kļūstot par tikai trešo spēlētāju, kurai izdevies "Sunshine Double" jeb uzvara abos lielajos turnīros vienas sezonas laikā. Pārējās divas tenisistes ar tādu sasniegumu ir Štefija Grāfa (1994, 1996) un Kima Klijstersa (2005).

Ja Sevastovai pirmajā tikšanās reizē izdosies uzvarēt Azarenku, viņa 4. kārtā jeb astotdaļfinālā sacentīsies ar citu bijušo Maiami čempioni Agņešku Radvaņsku (2012) vai ranga līderi Simonu Halepu.

Sevastovas un Azarenkas mačs būs trešais pēc nozīmes trešajā kortā, kur dienas programma sāksies plkst. 17:00. Jāpiebilst, ka Anastasijai šovakar divas spēles, jo otrā būs dubultspēļu turnīrā kopā ar Aļonu Ostapenko. Abām atkal jātiekas ar spēcīgākajām māsām Čanām, kurām viņas Indianvelsā zaudēja ar 2:6, 3:6.