Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs atgriežas pie neprecīzas šaušanas un atkrīt

© EPA / Scanpix

Šodien Pasaules biatlona kausa izcīņas noslēdzošajā devītajā posmā, kas risinās Krievijas pilsētā Tjumeņā, tika aizvadītas iedzīšanas sacensības vīriešiem. Andrejs Rastorgujevs, kurš startēja no ceturtās pozīcijas, šaušanā uzrādīja tikai 14/20 un atkrita uz 17. vietu. Ļoti pārliecinoša uzvara Martēnam Furkadam.

Pirms diviem posmiem Andrejs Rastorgujevs ieņēma PK karjeras augstāko vietu sprintā, Kontiolahti tiekot pie sudraba, tomēr iedzīšanas tai posmā nebija. Labāko četriniekā, atskaitot šo Tjumeņas posmu, mūsu sportists bijis vēl divreiz - 2013./14. gadā ceturtā vieta Holmenkollenā un toreiz iedzīšanā piecas kļūdas šaušanā un atkāpšanās uz 26. vietu, kā arī 2014./15. gadā Hantimansijskā, kad sprintā arī ceturtā vieta, bet iedzīšanā ar četriem soda apļiem astotā vieta. Loģiski, ka šoreiz pēc lieliska sprinta Rastorgujevs cerēja uz sekmīgāku turpinājumu iedzīšanā. Bukmeikeri Andrejam atvēlēja septīto astoto vietu, kamēr pārliecinoša uzvara tika prognozēta sprinta uzvarētājam Martēnam Furkadam.

Furkads pirmo šaušanu veica tīri un pārsvaru palielināja līdz 45 sekundēm. No tuvākajiem sekotājiem precīzs bija tikai Fredriks Lindstrēms - zviedram varēja pietuvoties arī Rastorgujevs, taču netrāpīja pēdējo šāvienu. Mūsējais no šautuves izslēpoja ceturtajā vietā - praktiski kopā ar bronzas pozīcijā esošo Eriku Leseru, taču turpat aiz muguras 20 sekunžu intervālā seši konkurenti.

Furkadam 5/5 arī otrajā šaušanā, bet Rastorgujevs šoreiz nesašāva pirmo mērķi (4/5). Vairums konkurentu bija precīzi, tādējādi latvietis atkāpās uz 11. pozīciju. Lindstrēms šautuvi pameta otrais (+49), viņam jau pavisam tuvu bija Lesers (+54) un ātri slēpojušie Lukass Hofers (+1:06) un Johanness Tinjess Bē (+1:10). Kamēr 2.-5. vieta Rastorgujevam bija 20-30 sekunžu tālumā, ar labu slēpojumu izdevās tuvoties sestajai vietai.

Furkads trešo reizi atkārtoja 5/5 šaušanā, kamēr no četriem sekotājiem trīs (J.T.Bē, Lindstrēms, Lesers) pa reizei kļūdījās. Par vicelīderi ar +1:12 kļuva Hofers (15/15 no 13. pozīcijas). Rastorgujevs turpināja sašaut otro, trešo un ceturto mērķi, taču šoreiz nekrita ne pirmais, ne pēdējais mērķis - vēl divi soda apļi lika aizmirst par ambīcijām uz augstu vietu. Viņš distancē atgriezās 14. Tikmēr aiz Hofera vistuvāk bija J.T.Bē un Lesers.

Furkads dominēja tik ļoti, ka pēdējā šaušanā varēja atļauties pat trīs soda apļus. Pirmo šāvienu francūzis netrāpīja, taču nākamie četri mērķi bija krita, un viss bija skaidrs. J.T.Bē apslēpoja Hoferu - abi šaušanā bija precīzi un arī otrās un trešās vietas liktenis bija noskaidrojies.

Rastorgujevs pēc pirmajiem trim precīzajiem šāvieniem pretendēja uz labāko sešinieku, taču pēdējās divas lodes lidoja secen. Kļūdījās arī citi un mūsu sportists tik un tā atgriezās diezgan augstā pozīcijā - 15.

Furkadam ārkārtīgi pārliecinoša uzvara, T.J.Bē arī ar vienu soda apli zaudēja gandrīz minūti (pēdējā aplī, kad viss jau bija izšķirts, norvēģis gan strauji pietuvojās) un ieņēma otro vietu, bet bronzu ar 20/20 šaušanā pelnīti izcīnīja Hofers. Starp citu, arī iepriekšējā posmā Holmenkollenā pirms nedēļas iedzīšanā TOP3 bija tas pats, tikai J.T.Bē ar Hoferu apmainījās vietām. Rastorgujevs ar sešiem soda apļiem ieguva 17. vietu.