Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Šorttrekists Puķītis turpinās pārstāvēt Latviju

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šorttrekists Roberto Puķītis sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka turpinās pārstāvēt Latvijas izlasi, jo visas iesaistītās puses sarunās ir panākušas vienošanos par turpmāko sadarbību, un Latvijas šorttreka izlasei būs jauns galvenais treneris.

„Palieku startēt zem Latvijas karoga un trenēties ārvalstīs,” paskaidroja Roberto Puķītis, kurš iepriekšējās nedēļās bija sacēlis pamatīgu vētru Latvijas šorttreka sabiedrībā, attieksmes un personīgu nesaskaņu dēļ izsakot vēlmi vairs nepārstāvēt Latviju un pieņemt citas valsts pilsonību.

Sākotnēji kategorisko lēmumu Puķītis gan vēlāk mīkstināja, piekrītot dialogam ar Latvijas sporta dzīves vadītājiem, un šodien viņš apstiprināja, ka vairāki viņa ierosinājumi un vēlmes tikušas pieņemtas. Iepriekš Puķītis bija atklājis, ka viņam ir divi piedāvājumi no citām valstīm, no kurām viena esot Itālija.

„Man ir piesaistīts menedžeris, un šorttreka izlasei tiks piesaistīts direktors, kā arī būs konkurss par jaunu galveno treneri Latvijas izlasei, par konkursa rīkošanu un trenera izvēli atbildīga būs federācija,” sacīja Puķītis.

23 gadus vecais šorttrekists, kurš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieguva 11. vietu 1000m distancē, iepriekš Latvijas Televīzijā bija norādījis, ka gatavs palikt izlasē, ja to vairs nevadīs Evita Krievāne, ar kuru viņam ir personīgas nesaskaņas. Kā portālam Sportacentrs.com paskaidroja Latvijas Slidošanas asociācijā, Krievāne gan arī iepriekš oficiāli nemaz nebija izlases galvenā trenere un vienkārši strādāja ar citiem Latvijas vadošajiem šorttrekistiem. Puķītis norādīja, ka Krievāne turpinās savu darbu sporta skolā Jelgavā.

„Izrunājām finansiālo pusi, un visas puses piekrita sadarboties un tiekties uz augstākiem rezultātiem,” sacīja Puķītis. „Tagad darīšu, ko varēšu. Slidošu!”