Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Rīgas "Dinamo" netiek izslēgta no KHL

© F64

Kontinentālā hokeja līga (KHL) paziņojusi, ka jaunajā sezonā dalībnieču sarakstā vairs nebūs Arta Ābola un Kristapa Sotnieka iepriekš pārstāvētās Toljati ''Lada'', kā arī Hantimansijskas ''Yugra''. Rīgas ''Dinamo'' palikusi KHL dalībnieču sarakstā.

2018./2019. gada sezonā KHL regulārās sezonas turnīrā piedalīsies 25 komandas. Sezonas sākums paredzēts 1. septembrī.

Katra komanda aizvadīšot vismaz 60 spēles (2017./2018. gada sezonā bija 56) un vairāk reizes tiksies tieši ar savas divīzijas un konferences vienībām.

KHL vēl izskata iespēju, ka izslēgšanas turnīra trešā kārta (konferenču fināli) varētu tikt aizvadīta pēc ''krusta'' sistēmas, proti, Austrumu un Rietumu konferences cīnās savstarpējās spēlēs. Austrumu konferences pirmā vieta ar Rietumu konferences otro vietu, bet Rietumu uzvarētāja - ar Austrumu otro spēcīgāko komandu.

KHL regulārās sezonas kalendāru sola paziņot 15. jūnijā. Zvaigžņu spēle un meistarības konkursi 19. un 20. janvārī notiks Kazaņas ''Ak Bars'' mājvietā. Tāpat līga atklājusi, ka čempionātā būs trīs piecu dienu pārtraukumi, kas būs saistīti ar nacionālo izlašu spēlēm.

2017./2018. gada regulārās sezonas turnīrā Rīgas ''Dinamo'' 56 spēlēs izcīnīja 16 uzvaras un iekrāja 50 punktus, Rietumu konferences turnīra tabulā ierindojoties pēdējā 13. vietā. Austrumus ''Yugra'' bija pēdējā ar 48 punktiem, bet ''Lada'' sezonu noslēdza vienu pozīciju augstāk ar 48 punktiem. Austrumos šosezon startēja 14 vienības.

Līga arī publicējusi komandu reitingu, ko tās iekrājušas pēdējos trīs gados. Jau iepriekš KHL atzīmējusi, ka reitinga sastādīšanā ņem vērā ne tikai komandas uzrādītos rezultātus. Bez ''Yugra'' un ''Lada'' apsteigšanas rīdzinieki ir priekšā arī Čerepovecas ''Severstal''. Ranga pārliecinoša līdere ir Sanktpēterburgas SKA.