Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ostapenko nostiprinās WTA ranga pieciniekā

© EPA/Scanpix

Aļona Ostapenko pēc sekmīgā Maiami turnīra nostabilizējusies WTA vienspēļu ranga 5. vietā, bet Anastasija Sevastova pakāpusies vienu pozīciju un māla sezonu sāks 16. vietā.

Aļonai Ostapenko fināla sasniegšana Floridā bija sezonas labākais rezultāts, turklāt Kībiskeinā iegūtie 650 reitinga punkti samazinājuši spriedzi un devuši nepieciešamo pārliecību pirms māla sezonas sākuma. Latvijas pirmā rakete pašreiz rangā arvien atrodas 5. vietā, kas ir viņas rekords, bet 4. vietā esošā Ukrainas tenisa līdere Eļina Svitoļina ir tikai 19 punktu attālumā.

Tiesa, pēc nedēļas tas kļūs daudz lielāks, jo Ostapenko zaudēs pagājušajā gadā ar tikšanu līdz Čārlstonas finālam nopelnītos 305 punktus. Ostapenko šogad Čārlstonā nespēlēs, bet tur iegūtos punktus būtībā aizstāvēja Maiami turnīrā, kur viņa ieguva divreiz vairāk punktu.

Aļonai pēc Čārlstonas turnīra līdz "French Open" jāaizstāv tikai 220 punkti, tāpēc līdz braucienam uz Parīzi būs iespēja tikt ranga četriniekā un "French Open" nodrošināt Top 4 izsēto numuru. Rangā uzreiz virs Ostapenko esošajai Svitoļinai maijā jāsargā Romas "Premier 5" tituls un 900 punkti.

Anastasijai Sevastovai, kura šonedēļ spēlēs Čārlstonā (turnīra sākums no 2. kārtas), šodien vienas pozīcijas kāpums uz 16. vietu iespējams, pateicoties Johannas Kontas neveiksmei. Pirms gada Maiami triumfējusī Lielbritānijas tenisiste nespēja aizstāvēt 1000 punktus un no 14. vietas nokrita uz 22. Konta sezonu sāka 9. vietā.

Šonedēļ WTA ranga Top 10 notikusi viena debija - uz 9. vietu pakāpusies Maiami čempione Slouna Stīvensa. 25 gadus vecās tenisistes iepriekšējais rekords bija 11. vieta, kuru viņa sasniedza 2013. gada oktobrī. Stīvensa ir otrā tenisiste, kura šogad spējusi pirmoreiz sasniegt Top 10. Februārī tas 29 gadu vecumā izdevās vācieteiJūlijai Gērgesai, kura divas nedēļas pavadīja 10. vietā, bet šobrīd atrodas trīs pakāpienus zemāk.

ATP ranga 1. vietā šodien atgriezās 2018. gadā tikai vienā turnīrā spēlējušais Rafaels Nadals. Viņam tikt atpakaļ virsotnē izdevās pēc tam, kad Rodžers Federers pagājušā gada čempiona statusā Maiami zaudēja jau pirmajā mačā. Šveices tenisistam Floridā bija nepieciešams tikt līdz ceturtdaļfinālam, lai saglabātu ranga līdera godu. Tiesa, paredzams, ka Federers jau pēc dažām nedēļām atkal būs pirmais numurs, jo spānim māla turnīros jāaizstāv 4680 punkti, kamēr Federers pērn uz šī seguma nespēlēja. Abus šobrīd šķir tikai 100 punkti.

Šī nedēļa vīriešu tenisā veltīta Deivisa kausam. Mūsu komanda bez ATP ranga 192. numura Ernesta Gulbjasastāvā Melnkalnē cīnīsies Eiropas zonas 3. grupā.