Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

No Latvijas izlases nometnes atskaita Tralmaku

© F64

Līdz 2018. gada pasaules čempionātam hokejā palikušas divas ar pusi nedēļas, un gatavošanos pilnā sparā turpina Latvijas valstsvienība, no kuras rindām šodien atskaitīts 21 gadu vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles, un aiz muguras ir četras no tām, visos mačos piedzīvojot zaudējumus. Izbraukumā ar 2:3 un 2:6 tika atzīts Norvēģijas pārākums, kamēr savā laukumā ar 0:3 un 0:5 ciestas neveiksmes pret somiem. Nākamās cīņas paredzētas nedēļas nogalē viesos pret Slovākijas valstsvienību.

Norvēģijā ar rezultatīviem metieniem izcēlās Egils Kalns, kurš sāncenšu vārtsargus pārspēja divas reizes, Rodrigo Ābols un Eduards Tralmaks, kurš šodien atskaitīts no Latvijas izlases nometnes. Cīņas Norvēģijā viņam bija pirmās Latvijas izlases kreklā. Pret somiem viņš laukumā devās kopā ar Renāru Krastenbergu un Denisu Smirnovu, kurš no izlases tika atskaitīts iepriekš.

21 gadu vecais Tralmaks aizvadītajā sezonā pārstāvēja Meinas Universitātes komandu, sacenšoties NCAA čempionātā. Turnīrā, kurā debitantiem vieta zem saules jāizcīna, Tralmaks demonstrēja labu sniegumu, jau sezonas sākumā tiekot pie vietas pirmajā virknējumā. Kopumā viņš piedalījās 37 spēlēs, izceļoties ar 11 vārtiem un 25 punktiem.

Gan sezonas laikā, gan iepriekš par Tralmaku interesējušās vairākas Nacionālās hokeja līgas vienības. Kad viņš pārstāvēja Savienoto Valstu Hokeja līgas klubu Čikāgas "Steel", uzbrucēju draftēt vēlējās Čikāgas "Blackhawks", tomēr Tralmaks uzskatīja, ka izdevīgāk ir palikt brīvam - tas paver ceļu uz visiem klubiem, nevis tikai vienu.