Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Federers atsakās no dalības “French Open”

© scanpix.ee

Šodien Francijas atklātā tenisa čempionāta rīkotāji publicēja apstiprināto dalībnieku sastāvu šā gada turnīram. Sieviešu vienspēlēs ir apstiprināta Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas dalība, taču vīriešu vienspēlēs nav atrodams Rodžera Federera vārds.

36 gadus vecā šveicieša atteikums dalībai “French Open” nav saistīts ar kādu savainojumu vai ar nogurumu. Atteikuma iemesls ir pavisam cits un ļoti racionāls. Interneta vietnei “Tennis World” Federers paskaidrojis sekojošo:

- Dotajā brīdī mana prioritāte ir turnīri, kuros es varu uzvarēt, taču Francijas atklātajā tenisa čempionātā man praktiski nav izredžu kļūt par čempionu. Visiem ir zināms, ka māla seguma karalis ir tikai viens un tas ir Rafaels Nadals. Spēlējot uz māla seguma laukumiem, Rafam vienmēr bijis pārsvars pār mani par ko liecina savstarpējo spēļu statistika.

Esmu centies pielāgoties māla segumiem, mainījis spēles manieri, taču pret Nadalu man nav daudz variantu.

Spēlējot uz citu segumu laukumiem mums bijuši daudz līdzvērtīgu spēļu, taču uz māla seguma viņš dominē. Esmu nolēmis izlaist ne tikai “French Open”, bet arī visu māla seguma sezonu.

Abas tenis leģendas aizvadījušas 38 savstarpējas spēles un to bilance ir 23:15 par labu Nadalam. Uz māla laukumiem aizvadīti 16 mači un tieši uz šā seguma rēķina Nadals ieguvis pārsvaru - 14:2. Federeram māla segums nav bijis parocīgs arī viņa labākajos gados. No 20 izcīnītajiem “Grand Slam” tituliem Parīzē izcīnīts tikai viens un tas pats 2009. gadā. Savukārt Nadals par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju kļuvis desmit reižu!