Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Londonas "Arsenal" beidzies Vengera laikmets

© scanpix.ee

Ilggadējais Anglijas Premjerlīgas futbola kluba Londonas "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers paziņojis par atkāpšanos pēc šīs sezonas beigām.

"Pēc rūpīgām pārdomām un sekojošām diskusijām ar klubu jūtu, ka ir pienācis īstais laiks pēc sezonas beigām atkāpties no amata," kluba mājaslapā citēts Arsēns Vengers. "Esmu pateicīgs, ka man ir bijusi tā privilēģija tik ilgus un atmiņā paliekošus gadus kalpot šā kluba labā. Vadīju klubu ar pilnu atdevi. Vēlos pateikties personālam, spēlētājiem, vadībai un faniem, kuri šo klubu padara tik īpašu. Mudinu mūsu fanus atbalstīt komandu un palīdzēt tai sezonu pabeigt uz augstas nots. Visiem "Arsenal" mīļotājiem vēlu rūpēties par kluba vērtībām. Šo klubu mīlēšu un atbalstīšu visu mūžu."

"Arsenal" īpašnieks Stens Krenke: "Šī ir viena no grūtākajām dienām, kāda mums jebkad sportā ir bijusi. Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ mēs iesaistījāmies "Arsenal", bija tieši Arsēna dēļ. Tā dēļ, ko viņš paveicis laukumā un ārpus tā. Viņa ilgmūžības un stabilitātes augstākajā līmenī dēļ, ko neizdosies atkārtot nekad. Allaž būsim viņam pateicīgi. Visi, kuri mīl "Arsenal" un kuri mīl futbolu, viņam ir milzīgu pateicību parādā."

68 gadus vecais Vengers trenera karjeru sāka dzimtenē, trenējot "Nancy" un pēc tam "Monaco", kuru 1988. gadā aizveda līdz Francijas čempiones titulam. Neilgi strādājis Japānā, Vengers 1996. gada 1. oktobrī stājās pie "Arsenal" stūres, amatā nomainot ziemeļīru Petu Raisu.

Vengera vadībā "Arsenal" izcīnīja trīs Premjerlīgas titulus (1998., 2002. un 2004. gadā), no kuriem slavenākais bija pēdējais. Tajā sezonā "Arsenal" izcīnīja 26 uzvaras, 12 reizes spēlēja neizšķirti un ne reizes nezaudēja, kopsummā sakrājot 90 punktus un par 11 punktiem apsteidzot Londonas "Chelsea".

Vengera vadībā "Arsenal" arī ieguva septiņus Anglijas kausus un septiņas "Community Shield" trofejas.

Pēdējos gados Vengera darbs "Arsenal" gan izpelnījies bargu kritiku. Francūzim tiek pārmesta neveiksmīga sastāva komplektācija un arī esošā potenciāla neizmantošana. Šosezon "Arsenal" ar 54 punktiem 33 spēlēs ieņem tikai sesto vietu Premjerlīgā, no Čempionu līgas zonas jeb labāko četrinieka atpaliekot par 14 punktiem.