Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Kur ir Hārtlija solītā jauda?

© f64

Gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, kurš jau pēc pāris nedēļām sāksies Dānijā, Latvijas izlase šovakar aizvadījusi piekto pārbaudes spēli un piedzīvojusi piekto zaudējumu – 1:4 pret Slovākiju. Rīt vēl viena tikšanās ar slovākiem.

Šodienas un rītdienas pārbaudes spēļu atslēgas vārdi ir kāds citāts no izlases galvenā trenera Boba Hārtlija daudzajiem uzmundrinošajiem vārdiem. Viņa teiktā doma ir apmēram šāda - līdz ar vairāku spēlētāju iesaistīšanos sastāvā, Latvijas izlases uzbrukums kļūs jaudīgāks. Uzbrukumam jaudīgākam bija jākļūst līdz ar Bukarta, Karsuma un Rēdliha pievienošanos izlasei. Neviens no šiem uzbrucējiem iepriekšējos četros pārbaudes mačos nebija piedalījies. Hārtlija teikto katrs var iztulkot kā viņam tīk.

Raug, kanādiešu speciālists nevienā vārdā neteica, kad šī jauda būs redzama laukumā. Vai jau šodien, vai rīt, vai nākamajās pārbaudes spēlēs pret Šveici un Kanādu, vai arī līdzjutējam jābūt pacietīgam un jāgaida pasaules čempionāta pirmā spēle 5. maijā (pret Norvēģiju).

Pieņemot, ka minētie trīs spēlētāji šodien vēl nebija iejutušies spēles ritmā (tas ir tikai loģiski), tad ierasti maigā spēle pie pretinieku vārtiem nebija nekāds pārsteigums. Vai kopš spēlēm ar somiem kaut kas ir mainījies uzbrukumā, pirmais tests bija jau pirmajā trešdaļā, kad nedaudz vairāk kā minūti spēlējām lielajā skaitliskajā vairākumā. Vienu reizi izdevās iekārtoties slovāku zonā un izdarīt pat vienu metienu, taču tie bija vienīgie prieki ne tikai šajā vairākumā, bet arī visā trešdaļā (vairāk metienu pa vārtiem nebija).

Otrajā trešdaļā nedaudz biežāk izdevās aizkļūt līdz pretinieku vārtiem un gūt pat vārtus, taču parādījās citi trūkumi. Viens, jau zināms labi sen - vārtsargi, taču šai problēmais ir laicīgs raksturs. Kamēr vārtos nebūs iestājies kāds no reālajiem braucējiem uz pasaules čempionātu (Merzļikins, Gudļevskis), tikām sakām paldies Jučeram un Čalpam, kuri aizlāpa esošo robu. Vēl viena un arī no Hārtlija puses bieži izcelta - atpaliekam ātrumā. Šā brīža lēnās kājas ērti norakstīt uz smagajiem treniņiem, taču arī slovāki šobrīd daudz strādā ar dzelžiem un arī viņiem šobrīd nevajadzētu būt īstajiem ātrumiem, taču tie bija pietiekami, lai apskrietu mūsējos. Kā ceturtajos zaudētajos vārtos, kad Bondra īsti nepamanīja, ka viņu cenšas noķert Bindulis.

Nekas nemainījās vēl vienā elementā - vairākuma realizācijā. Mūsējiem bija septiņi skaitliskie vairākumi. Pēdējā trešdaļā pirmo 13 minūšu laikā sešas bija vairākumā. Visā periodā pat četri vairākumi. Uz visiem četriem vairākumiem vairāk par pusotra momentu neizdevās saskaitīt. Ja uzbrukumā nav jaudas, ja nav ātruma, plus vēl tehniskais izpildījums arī ne tas labākais, tad rezultāts ir redzams uz tablo un jau piekto spēli pēc kārtas.

Pārbaudes spēle

Slovākija un Latvija 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Latvija: Jučers (Čalpa, no 20:00); Galviņš - Ševčenko, M. Rēdlihs - Jevpalovs - Ro.Bukarts; Siksna - Zīle, Indrašis - Ābols - Karsums; Balinskis - Salija, Meija - Pavlovs - Cipulis; Bindulis, Razgals - Batņa - Skvorcovs, Bičevskis.

Vārtu guvēji: Bakošs (Miklīks) 1:0 (14:13), Miklīks (Kudrna, Čajkovskis, vair.) 2:0 (18:43), Valahs (Bondra, Švitana) 3:0 (23:23), Ābols (Indrašis) 3:1 (29:24), Bondra (Valahs, Ribars) 4:1 (35:36).