Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ostapenko uzvar divos setos, Latvija pret Krieviju – 1:1

© f64

Aļona Ostapenko divos setos ar 7-5 un 6-4 pārspēja Jekaterinu Makarovu un Federācijas kausa izcīņas mačā pret Krieviju panāca izlīdzinājumu 1:1.

Pirmais sets. Ideāls mača sākums, kuru ar savu servi sāka Aļona Ostapenko. Pārliecinoši un pretiniecei bez variantiem tas tiek uzvarēts ļaujot Makarovai tikt tikai pie viena punkta. Jau otrajā geimā Aļonai pirmā breikbumba un tā tiek izmantota. Vēl viens savas serves geims, kas ir tikpat pārliecinošs kā pirmais un jau 3-0. Nav pazīmju, ka vismaz pirmajā setā kaut kas var mainīties, taču sieviešu tenisā viss ir iespējams. Makarova tenisā tomēr šo to ir piedzīvojusi un sākot ar savu servi, viņa pamazām sāka atspēlēties. Vispirms 1-3, tad ar pirmo breikbumbu mačā jau 2-3 un, visbeidzot, pamatīgi amerikāņu kalniņi sestajā geimā, kurā tā ievads nesolīja intrigu. Makarova ir ieskrējusies un panāk 30-0, taču Aļona atspēlējas un tiek pie breikbumbas. Tad vēl vienas, tad vēl vienas, taču neviena no trim iespējām netiek pārvērsta uzvarētā izspēlē un setu izteiksmē 4-2. Turpat desmit minūšu ilgais geims tomēr beidzas ar Makarovas uzvaru un viss sākas no jauna (3-3)…

Vēl viens garais geims bija devītais, šoreiz servējot Aļonai. Lai arī Makarova netika pie breikbumbas, Ostapenko šo geimu vinnēja tikai ar ceturto geimbumbu noslēdzot to ar divām ļoti labi izpildītām servēm (5-4).

Nākamie divi geimi bez intrigām - katra tenisiste savas serves notur pārliecinoši un izskatās, ka briest “tie break”. Tomēr iztika bez tā un te palīdzību sniedza pati pretiniece, kura pieļāva trīs dubultkļūdas un Aļonai pietika ar vienu breikbumbu, lai pabeigtu setu savā labā - 7-5.

Otrais sets. Pirmais geims pārliecinošs - pašai servējot uzreiz eiss, tad 40-0, neiztrūkstošā dubultkļūda, taču geims tiek pabeigts ar drošu uzvaru. Arī otrajā geimā (Makarovas serve) viss notiek pēc Aļonas scenārija. Krieviete tiek tikai pie viena punkta un Ostapenko ar otro breikumbu panāk jau 2-0. Viss notiek tā, kā pirmajā setā… Diemžēl turpinājums neseko. Serve vairs nav tik jaudīga (dubultkļūda), arī uzbrukumā bumbas sāk lidot autā un geims ir jāzaudē (2-1).

Pat neskatoties uz zaudēto savas serves geimu, jaušams, ka Makarovas spēki nav bezgalīgi. Ceturtais geims sākas ar 30-0 un šādā situācijā Aļonai ļoti noderētu tā pieredze, kura ir pretiniecei, taču tas nav Ostapenko spēles stils sēdēt aizsardzībā un gaidīt, kad punkti paša atnāks. Diemžēl labi iesāktais geims ne tik labi tika pabeigts un 2-2. Viss notiek gluži kā pirmajā setā…

Piektais geims ir ātrs. Aļona zaudē tikai vienu punktu (dubultkļūdas dēļ), bet kopumā pārliecinošs geims - ātrs, uzbrūkošs un tā vien šķiet, ka Makarova vairs nespēj izkriet līdzi Aļonas straujajam spēles tempam.

Tomēr Makarova ar savu serves geimu atbild tikpat pārliecinoši, pat vēl pārliecinošāk - tas tiek uzvarēts “sausā” un 3-3. Tūlīt pat arī Aļona pretinieci atstāj “sausā” un vadība ir atgūta (4-3). Vai sets tiks pabeigts ar abu tenisistu pārliecinošām servēm?

Pirmā šo kārtību izjauc Ostapenko, kura pie pretinieces serves panāk 30-0. Nekā, trīs pēc kārtas zaudēti punkti un pēc tam arī geims (4-4). Šo geimu vairāk zaudēja Ostapenko (kļūdu dēļ), nekā Makarova uzvarēja, taču rezultāts no tā nemainās. Ja Makarovai tomēr bija krietni jāiespringst lai vinnētu savu servi, tad Aļonas uzvara nākamajā bija krietni pārliecinošāka (zaudēts tikai viens punkts) un 5-4. Mačs tiek pabeigts līdzīgi kā pirmais sets. Desmitajā geimā servējot Makarovai, pretiniece atkal pieļauj divas dubultkļūdas un otrā ir brīdī, ka Aļonai ir pirmā mačbumba.

Pēc pirmās dienas spēlēm rezultāts ir 1:1, bet jau rīt būs izšķirošie mačie. Pagaidām gan nav zināms, ar kurām pretiniecēm būs jāspēlē. Nav šaubu, ka Latvijas izlasē vienspēles aizvadīs Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, taču nav pārliecības, vai Krievijas izlasē spēlēs tās pašas, kuras šodien.