Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pieci kandidāti uz izlases galvenā trenera amatu

Jānis Mežeckis © f64

Latvijas futbola izlases jaunais galvenais treneris, visticamāk, tiks apstiprināts 3. maijā, bet šobrīd uz šo amatu pretendē pieci ārzemju kandidāti, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Trešdien notika LFF valdes sēde, kurā organizācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis iepazīstinājis valdi ar darba grupas nacionālās izlases galvenā trenera kandidātu atlasei līdz šim paveikto un veiktajām pārrunām ar potenciālajiem izlases vadītājiem. No 31 apzinātās personas loka konkrētas pārrunas veiktas ar pieciem potenciālajiem izlases treneriem. Atsevišķi šis jautājums tiks skatīts tuvākajā LFF valdes sēdē 3. maijā. Pretendentu vārdi šobrīd netiek atklāti.

"Sākotnēji man bija 31 CV, bet vēlāk izvirzījās pieci galvenie pretendenti. Pirmdien mums bija video konference ar četriem no viņiem, bet vēl viens ieradās klātienē,"

portālam Sportacentrs.com teica Mežeckis. "Visticamāk, apstāsimies pie viena no viņiem, bet tas būs pēc vēlēšanām, kad izrunāsimies arī ar jauno prezidentu. Domāju, ka nākamnedēļ jaunais treneris jau būs zināms."

Mežeckis atteicās publiskot pretendentu vārdus, vien paužot, ka visi ir augstākā līmeņa profesionāļi, kuri pauduši gatavību strādā ar izlasi.

Jau jūnija sākumā izlasei gaidāmas spēles Baltijas kausā.

Darba grupā, kas meklē izlases galveno treneri, iepriekš tika iecelti Mežeckis, LFF Elites futbola attīstības komitejas priekšsēdētājs Māris Verpakovskis, LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs un pārstāvis no Latvijas Futbola treneru asociācijas (LFTA).