Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ostapenko pārtrauc zaudējumu sēriju

Aļona Ostapenko © scanpix.ee

Aļona Ostapenko kopā ar Ukrainas tenisisti Olgu Savčuku trešdien pārvarēja Štutgartes "Premier" turnīra 1. kārtu, pieveicot rangā daudz zemāk esošo Vācijas spēlētāju duetu Antonija Lotnere/Lēna Rufere – 7:6(2), 2:6, 10:2.

Aļona Ostapenko šonedēļ dubultspēļu rangā atrodas 44. vietā, bet viņas pāriniece ir sešas pozīcijas zemāk. Abas izcīnījušas trīs WTA līmeņa titulus. Tikmēr abām vācietēm lielu panākumu nav - Lotnerei 450. vieta, bet Ruferei 365.

Aļona un Savčuka mača lielāko daļu nospēlēja treniņa režīmā, spējot saņemties uz supertaibreiku, kur ar koncentrēšanos un precizitāti problēmu nebija. Latvijas un Ukrainas duets supertaibreikā startēja ar 7-0, kad Vācijas komanda beidzot spēja iegūt pirmo no saviem diviem punktiem. Aļona supertaibreikā trīs reizes izcēlās ar "backhand" apvedošajiem sitieniem pa līniju.

Ostapenko pagājušajā gadā Štutgartē titulu izcīnīja kopā ar ASV tenisisti Rakeli Atavo, kura var būt viņas pretiniece ceturtdaļfinālā. Atavo šonedēļ spēlē kopā ar Annu-Lēnu Grēnefeldi. Tiekot līdz ceturtdaļfinālam, Ostapenko aizstāvējusi 100 no pērn iegūtajiem 470 punktiem.

Kamēr Ostapenko svētdien Hantimansijskā uzvarēja savā otrajā dubultspēlē "Fed Cup" Pasaules 2. grupas "play off" mačā, viņas pāriniece Savčuka atradās Monreālā, kur šajā pašā zonā kopā ar Katerinu Bondarenko zaudēja izšķirošajā dubultspēlē pret Kanādu.

Ostapenko šodien izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju dubultspēles, visas neveiksmes piedzīvojot kopā ar Anastasiju Sevastovu. Aļona dubultspēlēs bez uzvarām spēlēja kopš Dohas "Premier 5" fināla, kurā viņa uzvarēja kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski, izcīnot karjeras trešo un arī nozīmīgāko WTA dubultspēļu trofeju.

Aļona Štutgartes vienspēļu turnīru sāks rīt no 2. kārtas. Šodien noskaidrojās viņas pretiniece, par kuru kļuva sacensības kvalifikācijā sākusī Kazahstānas tenisiste Zarina Dijasa (#52). Viņa Štutgartes kortos šogad sakrājusi jau četras uzvaras un šodien pamatturnīra 1. kārtā ar 6:3, 6:2 apspēlēja mājinieci Karīnu Vitheftu (#56).

Ostapenko ar 24 gadus veco Dijasu ir vienreiz tikusies, viņu 2016. gadā ar 6:1, 6:3 sagraujot Dohā uz "hard" seguma. Štutgartes turnīrs notiek uz māla telpu apstākļos.