Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Rumjancevs bronzu nomaina pret sudrabu

Aleksejs Rumjancevs © f64

Pie četru gadus diskvalifikācijas par dopinga lietošanu ticis ungāru smaiļotājs Bence Horvāts, kas Latvijas sportistam Aleksejam Rumjancevam ļāvis iegūt pagājušā gada pasaules čempionāta sudrabu.

Horvāts "netipisku rādītāju dēļ" jau netika iekļauts sastāvā dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet viņš turpināja startēt un pērn 12. jūnijā ārpus sacensībām veiktās dopinga analīzēs sportista analīzēs tika atrasta aizliegtā viela EPO. Līdz ar to šonedēļ Horvātam piespriesta četru gadu diskvalifikācija.

Tāpat Horvātam anulētas medaļas, kuras viņš paguva izcīnīt pēc 12. jūnija - sudrabs pasaules čempionāta 200 metru sacensībās, kā arī Eiropas čempionāta 200 metros. Latvijai īpaši nozīmīgs ir pasaules čempionāta rezultāts, jo sākotnēji trešais palika Rumjancevs, kurš tagad paaugstināts uz sudraba pozīciju.

2008. un 2016.gadā Rumjancevs guva trešās vietas Eiropas čempionāta 200 metru distancē, bet pasaules meistarsacīkstēs viņš pie godalgas tika pirmoreiz karjerā, turklāt tās viņam bija jau desmitais planētas čempionāts karjerā. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sportists izcīnīja piekto vietu, bet pēc šīm sacensībām viņam tika veikta pleca operācija.