Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

FOTO: Fani pirms pasaules čempionāta uzmundrina hokeja izlasi

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Lai uzmundrinātu Latvijas hokeja izlasi pirms atbildīgajām spēlēm Pasaules čempionātā hokejā, šodien, 29.aprīlī, mobilo sakaru operators BITE, kas ir arī Latvijas hokeja valstsvienību liefans, un Latvijas hokeja federācija (LHF) organizēja tirdzniecības centrā “Spice” Hokeja dienu. Tā pulcēja daudzus kaismīgus hokeja fanus, kuri mērojās spēkiem ar Latvijas izlases spēlētājiem ripas sišanas ātrumā un precizitātē, kā arī piedalījās aizraujošā hokeja fanošanas meistarklasē, apgūstot izteiksmīgākos fanošanas paņēmienus.

Latvijas hokeja fanus var atpazīt vienmēr un visur, jo viņus vieno ne vien mīlestība pret hokeju, bet arī virkne fanošanas tradīciju, apbrīnojams entuziasms un ticība, ka kopīgiem spēkiem iespējams sasniegt visaugstākās virsotnes. Ne velti Latvijas hokeja fani jau izsenis tiek uzskatīti par vieniem no labākajiem un uzticamākajiem līdzjutējiem pasaulē.

“Pasaules čempionāts hokejā ir ļoti nozīmīgs notikums gan Latvijas hokeja izlasei, gan hokeja līdzjutējiem, tostarp arī mums - BITEI, jo esam ne tikai Latvijas hokeja valstsvienību #lielfans. Mums ir arī pašiem sava hokeja komanda “Uriekstes pingvīni”, tāpēc labi zinām, ka hokeja spēks slēpjas komandas vienotībā, kaislīgajā līdzjutēju atbalstā un kopējā ticībā uzvarai. Šī pasākuma mērķis ir atgādināt gan sev, gan citiem, cik jaudīgi ir Latvijas hokeja fani - cik liels ir mūsu #kopāspēks, vienlaikus uzmundrinot hokeja izlasi pirms atbildīgajām spēlēm Pasaules čempionātā hokejā!” sacīja BITES hokeja komandas “Uriekstes pingvīni” kapteinis Guntis Banders.

Par to, cik nozīmīgs fanu atbalsts ir hokejistiem gan mājas spēlēs, gan arī Pasaules čempionātā hokejā, stāstīja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols: “Jāuzsver, ka Latvija oficiāli atzīta par hokeja lielvalsti gan pateicoties mūsu hokejistu lieliskajam sniegumam daudzu gadu garumā, gan arī savu hokeja fanu aktivitātēm. Hokejs nav iedomājams bez līdzjutējiem. Tas ir visu Latvijas iedzīvotāju sirdīs. Mūsu fani vienmēr ir bijuši jaudīgākie un skaļākie, tāpēc Pasaules hokeja čempionātos, kas notikuši ārzemēs, esam jutušies kā mājās.”

Savukārt Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs norādīja, ka hokejs Latvijā ir nacionālais sporta veids, un Pasaules čempionāta hokejā laikā Latvijas hokeja izlase rādīs saviem faniem kvalitatīvu hokeja spēli. Savukārt Latvijas hokeja fani ir pamanāmi visur un rada lieliskas emocijas ik reiz, kad viņus izdodas satikt.

Viņa teikto apstiprināja arī Latvijas hokeja izlases spēlētāji Kristers Gudļevskis, Ralfs Freibergs un Frenks Razgals, kuri ar pasākuma apmeklētājiem sacentās ripas mešanas ātrumā un precizitātē. Ar īpaši lielu aizrautību hokejisti un viņu fani piedalījās hokeja fanošanas meistarklasē, kas notika diriģenta, jauniešu kora “Balsis” vadītāja Inta Teterovska virsvadībā. Pats būdams kaismīgs hokeja fans, viņš veiksmīgi apvienoja lielos un mazos hokeja fanus pazīstamās dziesmas “Olē, olē, olē, olē! Latvija-Uzvara!” unisona dziedājumā.

Šis meistarklases dalībniekiem bija iespēja apgūt arī izteiksmīgākos hokeja fanošanas paņēmienus, kuros dalījās pieci pieredzējuši Latvijas hokeja fani, tā demonstrējot piecus tipiskākos hokeja līdzjutēju profilus - “Nervu kamols”, “Agresīvais cīnītājs”, “Dīvāna eksperts”, “Nākotnes hokejists” un “Romantiskais optimists”.

Piemēram, Gints atklāja, ka Latvijas hokeja izlases spēļu laikā ir īsts “Nervu kamols”, tāpēc viņš rādīja praksē pārbaudītus vingrojumus stresa mazināšanai. Tāpat Gints stresa mazināšanas nolūkā hokeja ēd daudz riekstu. Tā esot īpaši iedarbīga metode, ja spēles laika tiek mesti tā dēvētie “bullīši”.

Hokeja fans Raitis sevi uzskata par “Agresīvo cīnītāju”. Viņaprāt, fanu atribūtikas, bet īpaši bungu vālīšu, likšana zem spilvena naktī pirms spēles nesot veiksmi. Strīdīgās situācijās Raitis mūsu hokejistus atbalsta ar spēcīgiem vārdiem, kuros viņš dalījās arī ar citiem faniem.

Normunds, kurš esot “Nākotnes hokejists”, atzina, ka katrā hokeja spēlē viņš uzzina ko jaunu hokeja spēles tehniku, labāko uzbrukumu vai efektīvākās aizsardzības taktikām. Viņam ir arī savs hokeja talismans - īpašas zeķes. Ja tās uzvilktas, tad Latvijas hokeja izlase spēļu laikā vienmēr gūst vārtus. Tāpat viņa novērojumi liecina, ka vairākumu spēļu laikā mūsu hokejisti iegūst, faniem saucot: “Dar’, ko var! Dar’, ko var! Latvijai ir jāuzvar!”.

Turpretim Jānis, kurš sevi dēvē par “Dīvāna ekspertu”, stāstīja, ka hokeja gudrības smeļas, aprunājoties ar Hokeja dievu. Meistarklases laikā viņš ar bungām sita īpašu ritmu, kas pievilina veiksmi.

Savukārt hokeja fanu kluba pārstāve Agnese jebkurā dzīves situācijā, tostarp fanojot par hokeju, ir “Romantiskā optimiste”, uzskata, ka Latvijas hokejistiem veiksmi nes dziesma “Ai, jel, manu vieglu prātu”, kurā vienojās visi pasākuma apmeklētāji.