Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Jaunais LFF prezidents Gorkšs atbrīvo Mežecki

Jānis Mežeckis © LFF

Pēc 25 gadu darba ceturtdien no amata atbrīvoja ilggadējo Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāru Jāni Mežecki, kura vietā no 1. jūnija stāsies organizācijas izpilldirektors Edgars Pukinsks.

Pirms nedēļas LFF prezidenta amatā tika apstiprināts Kaspars Gorkšs, kurš jau iepriekš bija izteicies, ka gatavojas veikt šādas pārmaiņas.

LFF valde jaunā federācijas prezidenta Gorkša pirmajā vadītajā sēdē apstiprināja pārejas periodu LFF ģenerālsekretāra maiņai - līdz 31. maijam šīs funkcijas pārejas perioda ietvaros turpinās pildīt Mežeckis, bet līdz ar 1. jūniju šos pienākumus pārņem Edgars Pukinsks ar pilnvarām līdz 2020. gada 30. aprīlim.

Tikmēr Mežeckis līdz 2019. gada LFF kongresam ieņems LFF valdes locekļa pozīciju bez balsstiesībām un ar padomdevēja funkcijām.

"Apsveicu Kasparu Gorkšu ar atbildīga un ļoti nozīmīga posteņa ieņemšanu. Pārmaiņu priekšā futbola sabiedrībai ir jānodemonstrē, ka tā vēlas būt saliedēta. Tāpēc piekrītu Kaspara Gorkša jau iepriekš paustajam redzējumam, redzot ģenerālsekretāra amatā Edgaru Pukinsku.

Es esmu gatavs turpināt palīdzēt Latvijas futbola izaugsmei ar saviem starptautiskajiem sakariem arī turpmāk. Visa mūsu kopējā pieredze ir būtiska un nepieciešama. Paldies Latvijas futbola sabiedrībai par sadarbošanos ar mani manā līdzšinējā statusā," valdei pauda Jānis Mežeckis, kurš amatā bijis kopš 1993. gada un jau iepriekš nenoliedza, ka vēlas tieši Pukinsku redzēt kā savu aizstājēju.

"Esmu gatavs uzņemties LFF ģenerālsekretāra funkcijas, darot to ar lielu prieku un visaugstāko atbildības sajūtu. Turpmāko divu gadu laikā ir būtiski kvalitatīvi strādāt un apliecināt ar savu veikumu, ka varam īstenot paredzētās pārmaiņas, ieplānotos projektus un jau iesāktos darbus. Nevienam nav apņemšanās taisīt pārspīlētu revolūciju, bet gan kopīgi virzīties pa futbola attīstības ceļu un atrast visiem saistošus aktuālo procesu risinājumus," akcentēja Edgars Pukinsks.