Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ābols: Mēs dāņiem neļāvām neko

© scanpix.ee

2018. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi Latvijas izlase, kas apakšgrupas izšķirošajā spēlē ar 1:0 pārspēja laukuma saimniekus dāņus. Iespēja dubultot pārsvaru bija Rodrigo Ābolam, bet viņa metiens atdūrās pret stabu. Centra uzbrucējs norādīja, ka pretinieku izvēlētais stils bijis parocīgs. "Man liekas, ka pēdējā minūtē viņi tā īsti nemaz neuzmeta pa vārtiem," teica Ābols.

"Sitāmies cits par citu. Aizsardzībā super nospēlējām - man liekas, ka viņiem pat 20 metieni nebija beigās [Dānija pa vārtiem meta tikai 19 reizes - aut.]. Mēs viņus turējām ārpusē un neļāvām neko. Super, pagaidām nav vārdu," pēc uzvaras teica Rodrigo Ābols. Centra uzbrucējs aizvada savu trešo pasaules čempionātu, bet ceturtdaļfinālā spēlēs pirmoreiz.

"Ja godīgi, nē," uz jautājumu, vai pret Dāniju bijusi turnīra sarežģītākā spēle, teica Ābols. Viņš norādīja, ka pretinieku izvēlētais stils bijis visnotaļ parocīgs. "Iepriekš visas komandas mūs spieda un spēlēja aktīvi, bet dāņi vairāk atkāpās. Tāpēc bija vieta un laiks. Uzbrukumā viņiem bija pozicionāli uzbrukumi, taču notika tieši tas pats, kas vakar ar Kanādu - ļāvām viņiem spēlēt ārpusē, bet vidu nosedzām. Nekas bīstams viņiem nesanāca."

"Pārsteigums tas nebija - redzējām video, ka viņi visa turnīra garumā tā spēlē. Zinājām, ka viņi atkāpjas, un zinājām, ka viņi mēģinās ķert uz pretuzbrukumiem. Tāpēc svarīgi bija nepazaudēt ripu uz zilajām līnijām, un tas arī izdevās," teica Ābols, kurš laukumā pavadīja 17:38 minūtes un izdarīja trīs metienus pa laukuma saimnieku vārtiem. "Beigās nemaz nebija tik traki. Sitām laiku nost un neļāvām nostāties. Tika uzvarēti svarīgie iemetieni, un tad metām ārā. Man liekas, ka pēdējā minūtē viņi nevienu reizi tā īsti nemaz neuzmeta pa vārtiem."

"Mūs brīdināja, ka hallē būs karsts. Tā bijis visa čempionāta garumā, tāpēc starp spēlēm centāmies dzert baigi daudz ūdens, lai nebūtu atūdeņošanās. Kad sāc spēlēt, tad par karstumu vairs nedomā. Pagājušajā gadā izšķirošo spēli skatījos mājās pie televizora, un tas bija daudz grūtāk nekā spēlēt," teica Ābols. Protams, karstums ietekmēja arī ledus kvalitāti. "Vienmēr var vēlēties labāku. Trešās trešdaļas beigās pārlēca ripa tur, kur nebiju plānojis. Taču ledus abām komandām ir vienāds. Ar šādiem apstākļiem rēķinājāmies, tāpēc centāmies spēlēt vienkāršāk."

"Prieks gan pašam, gan par visu komandu - pēc deviņu gadu pārtraukuma. Cik gadus esam situšies par palikšanu. Ja godīgi, tajās spēlēs ir lielāks spiediens nekā te. Te gājām un baudījām hokeju," norādīja Ābols. "Esam atbraukuši sisties. Mums bija viens kopīgs mērķis, kuru piepildījām. To šodien un rīt izbaudām, un tad koncentrējamies zviedriem. Vienā spēlē notikt var jebkas. To parādījām pret amerikāņiem un kanādiešiem. Treneris mūs sagatavo, mēs izpildām, un spēle iet."