Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Labākie Latvijas izlasē: Merzļikins, Sotnieks, Džeriņš

© scanpix.ee

Pēc Latvijas izlases spēles pret Zviedriju, kas lika apstāties pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, turnīra rīkotāji sveica trīs labākos Latvijas hokejistus šajā turnīrā – vārtsargu Elvi Merzļikinu, aizsargu Kristapu Sotnieku un uzbrucēju Andri Džeriņu.

Šveicē spēlējošais Elvis Merzļikins piedalījās sešās Latvijas spēlēs, izlaižot mačus pret Somiju un Kanādu. Grupu turnīrā viņš bija starp labākajiem visā turnīrā ar teicamu statistiku - vidēji ielaisti tikai 1.19 vārti un atvairīti 94.9% pretinieku metienu. Ceturtdaļfinālā pret Zviedriju Merzļikins atkal bija uzdevumu augstumos, atvairot 31 no pretinieku 34 metieniem.

Merzļikins starp Latvijas izlases labākajiem spēlētājiem tiek iekļauts jau trešajā pasaules čempionātā pēc kārtas, turklāt šopavasar, ņemot vērā konkurentu spēli grandu izlasēs, nepavisam nereāla nav iespēja par Merzļikina iekļaušanu turnīra simboliskajā izlasē. Par čempionāta labākā vārtsarga titula piešķiršanu lemj sacensību organizētāji, bet PČ simbolisko izlasi iebalso mediji.

Par labāko aizsargu Latvijas izlasē tikmēr nosaukts Kristaps Sotnieks, kurš šajā čempionātā paveica milzīgu darba apjomu un izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Viņa lietderības koeficients bija plus divi. Sotniekam šī ir otrā šāda veida atzinība karjerā - iepriekš viņš Latvijas izlases labāko vidū tika nosaukts 2013. gadā.

Bet labākā uzbrucēja gods ticis Andrim Džeriņam, kurš turnīrā izcēlās ar pieciem punktiem (trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm), kā arī tika pie lietderības koeficienta plus pieci. Tieši Džeriņš guva uzvaras vārtus grupu turnīra izšķirošajā spēlē pret Dāniju. Tāpat kā Merzļikins, arī viņš šo atzinību izpelnījies trešo gadu pēc kārtas.