Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Gulbis piekāpjas ASV jaunajam milzim Opelkam

© AFP/ SCANPIX

Ernests Gulbis (ATP rangā 190. vieta) Bordo „Challenger” turnīra pusfinālā ar 3:6 un 6:7 (7) zaudēja ASV tenisistam Reilijam Opelkam.

Ernestam Gulbim pusfinālā pretī stājās ATP ranga 206. vietas īpašnieks Reilijs Opelka, 20 gadus vecs ASV tenisists, kurš tenisa pasaulē unikāls ar savu augumu (2.11m). Opelka izceļas arī ar iespaidīgu servi, kas viņam palīdzēja 2015. gadā kļūt par Vimblonas čempionu junioru konkurencē.

Gulbis trešajā geimā bija tuvu pretinieka nobreikošanai, taču no 40:15 tomēr neizdevās to paveikt. Uzreiz pēc tam situācija latviešu tenisistam palika vēl sarežģītāka, jo viņš pats nenosargāja savu servi un nokļuva iedzinējos 1:3. Seta turpinājumā Opelk a pie savām servēm spēlēja ļoti pārliecinoši un uzvarēja ar 6:3, Gulbim ne reizi neļaujot pietuvoties breika tuvumā.

Otrajā setā pirmās nopietnās problēmas ar savas serves aizstāvēšanu Gulbim radās piektajā geimā, kurā veselas četras reizes bija neizšķirts 40:40, taču pie līdz breikbumbai amerikāņi netika. Gulbim toties izdevās panākt breikbumu sestajā geimā, bet arī tad viņš savu iespēju neizmantoja, un spēle palika līdzsvarā līdz seta izskaņai, kad rezultāts bija 5:5. Gulbis tobrīd sausā zaudēja savu servi, taču Opelkam neizdevās izservēt maču, un Gulbis atjaunoja neizšķirtu.

Saspringtajā taibreikā Gulbis tika pie breika pirmais, taču tūlīt uzreiz Opelka atjaunoja līdzsvaru, un abi tenisisti to saglabāja līdz rezultātam 8:7. Opelkam tā bija otrā mačbumba, un šoreiz Gulbim savu servi pārvērst uzvarētā izspēlē neizdevās, liekot izstāties no turnīra.

Gulbis šajā turnīrā nopelnīja 40 ATP punktus, kas viņam ļaus pacelties rangā uz apmēram 160. vietu.