Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pasaules čempionāta bronza tiek ASV

© scanpix.ee

Pasaules čempionātā hokejā noslēgusies spēle par 3. vietu. Bronzas godalgas izcīnīja ASV valstsvienība, kas ar rezultātu 4:1 pieveica Kanādas hokejistus.

Vakar komandas aizvadīja pusfināla spēles, zaudētājiem šodien cīnoties par bronzas godalgām. ASV izlase pēc aktīvā sākuma salūza otrajā periodā un ar 0:6 piekāpās Zviedrijai, bet Kanāda nonāca iedzinējos pret Šveici, tā arī nespējot atspēlēties (2:3). Kanāda un ASV sāka čempionātu ar savstarpējo spēli un arī noslēgs to. Pirmajā mačā ASV pēcspēles metienos uzvarēja kanādiešus ar 5:4, bet šajā mačā Kanāda noteikti vēlējās revanšēties.

Spēle sākās ar izcilu momentu Kanādai, kad ripu nepielaboja vārtos Bo Horvats, tai paslīdot garām nūjas lāpstiņai. Septītajā minūtē kanādieši nerealizēja vēl vienu savu iespēju, bet uzreiz sekoja tālā piespēle uz Kemu Atkinsonu, kurš sapinās slidojumā un netika pie izgājiena vienam pret vārtsargu. Kanādieši nereti iekrita aizsardzībā, bet ASV to nespēja izmantot.

Perioda vidū Kanāda tika pie pirmā vairākuma, tiekot pie iespējas pārņemt iniciatīvu. Divu minūšu laikā labākā iespēja bija Dilanam Larkinam, kurš neizmantoja izgājienu pret vārtsargu. Piecas minūtes līdz pirmā perioda beigām Kanāda nerealizēja kārtējo iespēju, ripai pēc metiena lidojot nedaudz garām vārtiem. Vēl minūti vēlāk ASV tika pie vairākuma, kas, neskaitot vienu momentu Atkinsonam pēc lieliskas Patrika Keina piespēles, bija neizteiksmīgs. Komandas pirmajā periodā rezultātu tā arī neatklāja.

Otro periodu vairākumā sāka ASV, kurā ne Patriks Keins, ne Anders Lī nerealizēja savas iespējas. Kanādas izlasei turpināja klibot disciplīna, kas pēc izturēta mazākuma atkal lika tajā spēlēt. Neskatoties uz to, Ārons Ekblads spēja radīt bīstamu momentu pie ASV vārtiem. Ilgu laiku Kanādai veicās, bet tad ASV beidzot realizēja skaitlisko vairākumu. Konoram Makdeividam ripa sapinās slidās, to izmantoja Kris Kreiders, kurš paņēma ripu un apspēlēja vārtsargu - 1:0.

ASV hokejisti bieži tika pie lieliskiem vārtu gūšanas momentiem, kanādiešiem spēlējot vienaldzīgi. Kanāda spēja apdraudēt pretinieku vārtus, bet lieliski vārtos spēlēja Keits Kinkeids. ASV nerealizēja vairākumu, vēlāk Keins nespēja gūt vārtus pēc izgājiena divatā pret vienu aizsargu, tikmēr kanādieši turpināja meklēt iespējas, kā lauzt cīņas gaitu. Perioda 18. minūtē ASV nerealizēja vēl divas lieliskas iespējas, bet otrā laukuma galā Kanāda atklāja savu rēķinu, ātro pretuzbrukumu noslēdzot Markam-Eduardam Vlasičam - 1:1.

Trešajā periodā komandas cīnījās ļoti līdzīgi. Biežāk uzbruka Kanāda, bet labākā iespēja bija Lī, kurš trāpīja ripu pa vārtsarga plecu. Perioda vidū Džonijs Gudro atnesa savai komandai vairākumu. Neko sevišķi bīstamu neizdevās izveidot, bet Konors Makdeivids nespēja pie metiena pretuzbrukumā. Perioda 12. minūtē Kanāda varēja otro reizi spēlēt vairākumā, bet iespēja tika izniekota, jo noteikumus pēc nostāšanās zonā pārkāpa Raiens O'Railijs. Tas bija liktenīgi, jo vairākumu izmantoja Niks Bonino, gūstot savus pirmos vārtus šajā čempionātā (2:1). Trīs minūtes līdz perioda beigām O'Railijam bija lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu, bet aizsargs pēdējā brīdī patraucēja raidīt ripu tukšos vārtos. Kanāda nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet pēc nepilnas minūtes Lī ieraidīja ripu tukšajos vārtos. Kanāda turpināja spēlēt bez vārtsarga, zaudējot arī ceturtos vārtus. Līdz ar to ASV izlase pelnīti izcīnīja bronzas godalgas, gūstot panākumu ar rezultātu 4:1.

ASV - Kanāda 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Vārti: 26:40 Kreiders (Debrinkats, Larkins) 1:0, 38:06 Vlasičs (Horvats, Turis) 1:1, 53:21 Bonino (Keins) 2:1, 17:45 Lī (Makavojs) 3:1, Kreiders 4:1.
Soda minūtes: 4-14
Metieni: 37-25
Vārtsargi: Keits Kinkeids - Kērtis Makelhainijs