Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Volejbola izlasei otrā uzvara

© volejbols.lv

Latvijas vīriešu volejbola izlase šovakar Daugavpilī aizvadīja savu otro Eiropas Sudraba līgas A apakšgrupas spēli, kurā tikās ar Maķedonijas valstsvienību. Latvijas volejbolisti spēli aizvadīja ļoti pārliecinoši, uzvarot ar rezultātu 3:0 (25:17, 25:16, 25:19).

Maķedonieši tāpat kā Latvija turnīru aizvadītajā nedēļas nogalē iesāka ar panākumu. Ja mūsu volejbolisti sestdien viesos apspēlēja Austriju (3:1), tad Maķedonija izbraukumā ar tādu pašu rezultātu apspēlēja A apakšgrupas pastarīti Kosovu.

Spēli Daugavpilī mūsu izlases galvenais treneris Avo Kēls iesāka ar tieši tādu pašu sastāvu kā aizvadītajā nedēļas nogalē Klāgenfurtē. Ambiciozais igaunis laukumā sākumsastāvā sūtīja cēlāju Denisu Petrovu, diagonāli Edvartu Buividu, otros tempus Romānu Saušu, Aleksandru Kudrjašovu, pirmos tempus Tomu Švānu, Andreju Zavorotniju, kā arī Ingaru Ivanovu libero pozīcijā. Lai gan Maķedonijas izlase Eiropas līgas turnīrā spēlē ne savā labākajā sastāvā, tas nemazināja viņu vēlmi pacīnīties par panākumu.

Spēli Latvijas izlase sāka ļoti pārliecinoši un droši. Jau ar pirmajām izspēlēm mūsu vīri parādīja viesiem, ka viesmīlība šovakar izpaliks. Petrova daudzveidīgi veidotā spēle un Buivida veikums uzbrukumā ļāva Latvijas izlasei ātri iekrāt minimālu, bet pārsvaru. Lai gan seta vidusdaļā maķedonieši prata pievilkt līdz minimumam (10:11), mirkli vēlāk jau punktu setam lika Daugavpils volejbola skolas audzēknis Toms Švāns. Pirmais sets noslēdzās ar ļoti pārliecinošo 25:17.

Arī otrais sets aizritēja Latvijas izlases zīmē. Labi turpināja strādāt saikne Petrovs - Švāns, un mūsu izlase pakāpeniski krāja pārsvaru. Lielā mērā no spēles bija izslēgts Maķedonijas izlases līderis un lielākā zvaigzne Nikola Giorgijevs. Savus punktus viņš guva, taču uzbruka ar ļoti zemu procentu. Otrā laukuma pusē tikmēr veiksmīgi darbojas gandrīz visi. Seta vidū Latvijas izlases pārsvars sasniedza jau piecus punktus, bet setu mūsu vīriem izdevās noslēgt ar 25:16.

Trešā seta ievadā viesiem uz mirkli izdevās izvirzīties vadībā (4:2), taču pateicoties Buivida un Co sniegumam Latvija ātri atguvās. Seta lielākā daļa bija tikai un vienīgi formalitāte, kurā Latvija noformēja panākumu gan trešajā cīņas daļā (25:19), gan visā spēlē - 3:0.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās bija Edvarts Buivids, kurš guva 16 punktus. 11 pievienoja Romāns Saušs, bet deviņus un astoņus katrs guva Aleksandrs Kudrjašovs un Toms Švāns.

Arī turpinājums Daugavpilī

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs jau sestdien, kad turpat Daugavpils Olimpiskajā centrā samēros spēkus ar jau pieminēto Kosovas izlasi, kas šovakar savā laukumā ar 0:3 atzina austriešu pārākumu. Cīņa sestdien Daugavpilī sāksies plkst. 18.00.

Pēc pirmajām divām spēļu kārtām Latvijas izlasei ir divi panākumi, Maķedonijai un Austrijai pa vienam, bet Kosova turnīrā pagaidām spējusi uzvarēt tikai vienu setu.

Eiropas Sudraba līgā kopumā startē astoņas komandas, kuras sadalītas divās grupās. Sākotnēji tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pēc kura noskaidrosies “Final 4” turnīra dalībnieces. Tās Maķedonijā uz labāko četru komandu turnīru pulcēsies 15. un 16. jūnijā.

Latvijas izlases jaunais galvenais treneris Avo Kēls jau pirms turnīra pauda, ka Eiropas līgas spēles tiks izmantotas, lai komanda labāk sagatavotos Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Tajā Latvija spēlēs ar Izraēlu, kā arī galvenā trenera Kēla dzimteni Igauniju. Jau vēstīts, ka 2019. gada EČ finālturnīrā pirmo reizi startēs 24 komandas. Iepriekš tikai 16.

A apakšgrupas turnīra tabula:

Vieta Valsts U-Z Seti
1. Latvija 2-0 6:1
2. Austrija 1-1 3:4
3. Maķedonija 1-1 3:4
4. Kosova 0-2 1:6