Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Capitals pēc 20 gadu pauzes spēlēs Stenlija kausa izcīņas finālā

© scanpix.ee

Svinot uzvaru ar 4:0 Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa Austrumu konferences septītajā spēlē, Vašingtonas „Capitals” izslēdza Tampabejas „Lightning” no cīņas par trofeju un pirmo reizi kopš 1998. gada iekļuva galvenajā finālā.

Lai gan pēc sērijas piektās spēles „Capitals” atradās iedzinējos ar 2:3, sestajā mačā Vašingtona ļoti labi nospēlēja mājās, pārspējot „Lightning” ar 3:0, nodrošinot sev septīto cīņu sērijā. Komandas kapteinis Aleksandrs Ovečkins izteicās, ka viņam tā būs svarīgākā spēle karjerā, un tās nozīmīgumu viņš apliecināja jau otrajā minūtē, gūstot kārtējos vārtus ar metienu vienā pieskārienā no kreisā iemetiena apļa - 1:0.

Otrā trešdaļa pagāja Andrē Burakovski zīmē. Vienā no epizodēm zviedrs uzbrukuma zonā apzaga „Lightning” aizsargu Denu Džerardi, izlauzās pie vārtiem un apspēlēja Andreju Vasiļevski - 2:0, bet septiņas minūtes vēlāk „Capitals” aizsargs Džons Kārlsons ar tālo piespēli aizsūtīja Burakovski pretuzbrukumā, un Tampabejas vārtsargs otro reizi izrādījās bezspēcīgs - 3:0.

Arī noslēdzošajās 20 minūtēs Breidena Holtbija cietoksnis palika neieņemts, kamēr „Lightning” pavirša spēle sešatā maksāja komandai ielaisto ripu jau tukšos vārtos četras minūtes pirms pamatlaika beigām - 4:0. Tampabeja otro reizi pēdējo trīs gadu laikā apstājās konferences finālā, kamēr „Capitals” panākums ir vēsturisks, jo pēdējo reizi Vašingtona tika pārstāvēta Stenlija kausa finālā 1998. gadā, tomēr pacīnīties ar Skotija Boumena vadīto Detroitas „Red Wings” komandai neizdevās - 0:4 sērijā. Kopš tā laika „Capitals” nav spējusi aizcīnīties pat līdz konferences finālam.

Otrā fināliste bija zināma jau kādu laiku atpakaļ - līgas debitante Vegasas „Golden Knights” piecos mačos uzvarēja Rietumu konferenci, pārspējot Vinipegas „Jets”. Stenlija kausa pirmā finālspēle notiks naktī uz 29. maiju plkst. 3:00 pēc Latvijas laika.