Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Hārtlijs uz Krieviju?

© f64

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš 2018. gada pasaules čempionātā aizveda komandu līdz ceturtdaļfinālam, kļūs par Kontinentālās hokeja līgas kluba Omskas "Avangard" galveno treneri, vēsta portāls "Sport-Express". Darbam ar Latvijas izlasi tas gan netraucēs, saka Viesturs Koziols.

Latvijas izlase pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu sasniedza pēc deviņu gadu pārtraukuma. Grupā izdevās atņemt punktus kanādiešiem un amerikāņiem, bet sausā tika atstātas Dienvidkorejas un Dānijas izlases. Cīņā par iekļūšanu četru labāko komandu pulkā latvieši ar 2:3 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai, kas turpinājumā tika kronēta par pasaules čempioni.

Jau pirms turnīra tika baumots, ka komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs saņēmis piedāvājumus no Krievijas. Runas ar jaunu sparu turpinājušās pēc pasaules čempionāta, un šodien Krievijas izdevums "Sport-Express" raksta, ka tā rīcībā esošā informācija liecina, ka par Omskas "Avangard" galveno treneri tiks apstiprināts tieši Hārtlijs.

"Iepriekš Omskas klubs izskatīja Pētera Skudras un Harija Vītoliņa kandidatūras, taču apstājās pie kanādiešu speciālista, kurš pašlaik vada Latvijas izlasi," raksta medijs. Interesanti, ka "Avangard" galvenā trenera amata pretendentu vidū iepriekš tika minēts arī Zviedrijas valstsvienības vadītājs Rikards Grenborjs.

Aizvadītajā sezonā Omskas "Avangard" ierindojās Austrumu konferences septītajā vietā, bet cīņa par Gagarina kausu beidzās jau pirmajā kārtā, ar 3-4 atzīstot Ufas "Salavat Yulaev" pārākumu. Komanda jau sākusi bruņošanos nākamajai sezonai - piesaistīts vārtsargs Igors Bobkovs, Maskavas CSKA uzbrucējs Kirils Petrovs un Somijas izlases aizsargs Ville Poka, kurš kopš 2014. gada spēlēja Ziemeļamerikā, tomēr Nacionālajā hokeja līgā pie debijas mača netika.

"Arī gadījumā, ja tiks noslēgts līgums ar Omsku, viņš tik un tā turpinās strādāt ar Latvijas Hokeja federāciju," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.