Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Gulbis un Sevastova uzzina pretiniekus

© scanpix.ee

2014. gada "French Open" pusfinālists Ernests Gulbis savu 12. pamatturnīru Parīzē sāks ar maču pret Luksemburgas labāko tenisistu Žilu Milleru, noskaidrojās pēc kvalifikācijas turnīra veiktajā papildus izlozē.

ATP ranga 162. vietā esošais Ernests Gulbis šonedēļ Parīzē guva trīs uzvaras kvalifikācijas sacensībās, nopelnot spēlēšanu pamatturnīrā. Iespējamo 16 pretinieku pulkā bija arī eksčempions Novaks Džokovičs un pēdējo divu gadu pusfinālists Dominiks Tīms, kā arī Ernestam neparocīgais Davids Ferers, bet Gulbim tika daudz labāks variants Luksemburgas veterāna Žila Millera personā.

35 gadus vecais Millers, kurš rangā atrodas 34. vietā, aizvada pieticīgu sezonu, sakrājot tikai septiņas uzvaras, turklāt māls viņam ir neērtākais segums. Viņš "French Open" karjerā guvis tikai divas uzvaras (2-8).

Gulbis ar Milleru ir vienreiz ticies, viņam 2011. gadā ar 6:3, 6:7(4), 4:6, 6:7(5) zaudējot "US Open" 2. kārtā, kas bija uz "hard" seguma.

Gulbim uzvaras gadījumā labs variants var būt arī 2. kārtā, kur tikšanās ar Vācijas tenisistu Oskaru Oti (ATP 157.) vai Itālijas pārstāvi Mateo Beretini (ATP 96.). Savukārt 3. kārtā šajā zarā ir ranga astotais numurs Tīms, kurš sestdien spēlēs Lionas finālā.

Pēc sieviešu kvalifikācijas turnīra beigām savu pirmo pretinieci pamatturnīrā uzzināja Anastasija Sevastova. WTA ranga 20. pozīcijas īpašniece tiksies ar sev labi zināmo kolumbieti Marianu Duki-Marinjo (WTA 113.). Viņas spēkojušās jau četras reizes, katrai gūstot divas uzvaras.

Abas tenisistes pirms gada sasniedza savu labāko rezultātu Parīzē, tiekot līdz 3. kārtai. Sevastovai 1. kārtas pārvarēšanas gadījumā nākamajā cīņā būtu tikšanās ar itālieti Kamilu Džordži (#55) vai ASV tenisisti Greisu Minu (#197), kura izgāja kvalifikāciju. Sevastovai pirmā izsētā pretiniece var būt "US Open" čempione Slouna Stīvensa (#10) turnīra 3. kārtā.