Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Volejbola izlasei perfekts pirmais riņķis

© volejbols.lv

Latvijas volejbola izlase sestdien Daugavpils Olimpiskajā centrā Eiropas Sudraba līgas pēdējā A grupas pirmā apļa spēlē ar rezultātu 3-0 apspēlēja grupas pastarīti Kosovu, noslēdzot pirmo apli drošā pirmajā pozīcijā.

Latvija turnīru sāka ar diviem drošiem panākumiem (3:1 Austrijā un 3:0 mājās pret Maķedoniju), bet šodien tikās ar grupas pastarīti Kosovu, kas bija zaudējusi Maķedonijai un Austrijai, turklāt spējot uzvarēt tikai vienā setā. No tiem spēlētājiem, kas laukumā devās pirmajās divās turnīra spēlēs, šodien Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls sastāvā iekļāva tikai Tomu Švānu.

Kosova sāka spēli ar servi, taču uzreiz bumbu raidīja autā, tomēr, neraugoties uz izteikto favorītes statusu, Latvijai spēles sākums padevās lēns. Uz brīdi radās grūtības pārvarēt kosoviešu aizsardzību, divreiz pēc kārtas sitot bumbu blokos. Pamazām gan latvieši pārņēma iniciatīvu, Kosovas spēlētāji turpināja diezgan regulāri pieļaut elementāras kļūdas (servējot bumbas autā), un Latvija izcīnīja vieglu uzvaru pirmajā setā - 25:12.

Pirmā seta izskaņā Latvijas izlasē debiju piedzīvoja 208 centimetrus garais Edgars Šimanskis - 21 gadu vecais volejbolists ilgu laiku trenējās Valmieras basketbola sistēmā, kur divas sezonas spēlējis LBL2 līmenī. Nu Edgars pievērsies volejbolam un pārstāv "Limbažu/MSĢ" vienību Baltijas līgā.

Līdzīgi kā pirmajā setā, arī otrā sākums izvērtās saraustīts. Latviešu pieļauto kļūdu dēļ Kosovai sākumā izdevās turēties līdzi, tomēr, arī tāpat kā pirmajā setā, pamazām mūsējie pārņēma iniciatīvu. Pie rezultāta 5:9 Kosova izmantoja pusminūtes pārtraukumu, taču tas cerētos uzlabojumus nedeva, un Latvija turpināja doties pretī graujošai uzvarai arī otrajā setā - 25:8.

Arī pēdējā setā scenārijs lielos vilcienos nemainījās - latvieši sākumā pieļāva vairākas kļūdas servēs, ļaujot viesiem turēties līdzi, taču pamazām iespēlējās, uzņēma apgriezienus un nosvēra svaru kausus sev par labu. Šoreiz gan cīņa par iniciatīvu bija ilgāka, un pēc labas izspēles Kosova otro reizi pat izvirzījās vadībā (8:9). Avo Kēls nekavējoties pieprasīja pusminūtes pārtraukumu. Pēc tā latvieši saņēmās, guva desmit punktus pēc kārtas, atgūstot vadību un turpinājumā to tikai nostiprinot. Uzvara trešajā setā ar 25:14, bet visā spēlē ar 3-0.

Pret Kosovu latviešiem būs jāspēlē arī nākamais mačs, 30. maijā sākot turnīra otro apli.

Eiropas Sudraba līgā kopumā startē astoņas komandas, kuras sadalītas divās grupās. Sākotnēji tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pēc kura noskaidrosies “Final 4” turnīra dalībnieces. Tās Maķedonijā uz labāko četru komandu turnīru pulcēsies 15. un 16. jūnijā.

A apakšgrupa

Vieta Valsts U-Z Seti
1. Latvija 3-0 9:1
2. Austrija 1-1 4:3
3. Maķedonija 1-1 3:4
4. Kosova 0-3 1:9