Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Miljons par Ikaunieku

© f64

Čehijas trešā spēcīgākā komanda "Jabonec" panākusi vienošanos par latviešu futbolista Dāvja Ikaunieka piesaistīšanu. Tagad komandai vēl atlicis noslēgt individuālo līgumu ar pašu spēlētāju. Paredzams, ka vienība par latvieti samaksāja vismaz miljonu eiro.

Ikaunieks pēdējos divus gadus pārstāvēja Jihlavas "Vysočina" komandu. Iepriekšējā sezonā viņš Čehijas čempionātā bija dalīti piektais gūto vārtu ziņā, vienpadsmitais rezultatīvajās piespēlēs, piektais pēc sistēmas "vārti plus piespēles", veica visvairāk sitienu līgā (taču arī sliktākā realizācija starp vadošajiem uzbrucējiem), labākais leģionārs, trešais labākais uzbrucējs un sestais labākais spēlētājs. Tomēr Ikaunieka pārstāvētā komanda pēdējā kārtā zaudēja tiešajai konkurentei un izkrita no līgas, līdz ar to bija skaidrs, ka vasarā viņš mainīs komandu.

Svētdienas rītā Čehijas trešā spēcīgākā komanda "Jablonec" pavēstījusi, ka ieguvusi tiesības uz 24 gadus veco Dāvi Ikaunieku. Atlicis parakstīt vien kontraktu ar pašu spēlētāju.

"Devām Dāvim solījumu, ka pēc sezonas ļausim viņam doties uz klubu, kas atrodas līgas kopvērtējuma augšgalā, vai ārzemēm. Pēdējās nedēļās mums bija pārrunas ar vairākiem klubiem un beigās vienojāmies ar "Jablonec", kas veica labāko piedāvājumu," paudis "Vysočina" komandas direktors Jans Staneks.

Nesen sarunā ar Sportacentrs.com Ikaunieks pauda, ka jau pagājušajā ziemas transfēru periodā par viņu aktīvi interesējusies tieši "Jablonec" komanda.

"Bija piedāvājums no "Jablonec", bet es pats atteicos un neaizbraucu. Varēju pateikt prezidentam, ka vairs negribu palikt komandā, un tad droši vien mani arī būtu laiduši projām. Varbūt arī ne. Taču jau biju izgājis visu gatavošanās posmu sezonas otrajai daļai, līdz sezonas atsākšanai bija palikusi vairs tikai nedēļa, man bija labs kontakts ar treneri, zināju, ka pie viņa labi jutīšos un spēlēšu. Tāpēc arī negribēju iet prom," atcerējās futbolists, sakot, ka pagājušajā ziemā par viņa pāreju prasīti 800 tūkstoši līdz miljons eiro.

Nākamajā sezonā "Jablonec" komanda debitēs UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Iepriekšējā Čehijas čempionāta sezonā tā kopvērtējumā atpalika vien no "Plzen" un Prāgas "Slavia" komandām.