Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Strēlniekam Grieķijas sudrabs, Timmam Spānijas finālā 1:2

© scanpix.ee

Spānijas basketbola līgas finālsērijas trešajā spēlē Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa "Baskonia" ar 78:83 piekāpās Madrides "Real", nonākot iedzinējos 1-2. Zaudējums finālsērijas izšķirošajā spēlē Grieķijā Jānim Strēlniekam un "Olympiacos", noskatoties, kā par čempioni tiek kronēta "Panathinaikos".

Grieķijas čempionāta izšķirošajā spēlē Jānis Strēlnieks un “Olympiacos” ar 70:84 piekāpās “Panathinaikos”, finālsērijā zaudējot ar 2-3. Strēlnieks spēlēja 17:20 minūtes un guva divus punktus (1p. 2/2, 3p. 0/3), savāca trīs atlēkušās bumbas un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, kā arī pieļāva divas kļūdas.

“Panathinaikos” un “Olympiacos” niknajā duelī otro gadu pēc kārtas Grieķijas čempionātā triumfējusi “Panathinaikos”, kurai šis ir 36. tituls tās vēsturē. Iepriekš 2016. un 2015. gadā par čempioni bija kļuvusi “Olympiacos”, kuras īpašumā ir 12 čempiones tituli.

Spānijas čempionāta finālsērijas trešajā mačā Jānis Timma devās “Baskonia” sākumsastāvā, palīdzot savai komandai aizvadīt rezultatīvu ceturtdaļu un izvirzīties vadībā 24:20. Madridei tikmēr grūti apturams bija slovēņu talants Luka Dončičs, taču pēc pirmā puslaika “Real” joprojām bija nelielos iedzinējos (40:42).

Otrajā puslaikā turpinājās līdzvērtīga cīņa, kurā četras minūtes pirms beigām Huertass izvirzīja “Baskonia” vadībā ar 76:74. Pēc tam Timmas komandai gan klājās pavisam grūti ar punktu gūšanu, un pēdējo minūti “Real” sagaidīja ar 79:76 vadību. Timma tobrīd laukumā nebija, kamēr viņa komanda neizmantoja vairākas iespējas panākt neizšķirtu. 20 sekundes pirms beigām Dončičs ar diviem soda metieniem panāca 81:76.

Rejess pēc tam izmantoja “Baskonia” kļūdu un panāca jau 83:76, bet “Baskonia” nākamajā uzbrukumā Timma tika pie atlēkušās bumbas uzbrukumā un realizēja abus soda metienus (78:83). Pēc tam gan palika tikai sešas sekundes, un “Real” uzvara netika nopietni apdraudēta.

Jānis Timma nospēlēja 21 minūti, kurā guva četrus punktus, visus ar soda metieniem (1p. 4/4, 2p. 0/1, 3p. 0/3). Viņam arī sešas atlēkušās bumbas, četras no tām uzbrukumā, bet arī trīs personīgās piezīmes. Rinalds Mālmanis bija komandas pieteikumā, bet laukumā nedevās.

“Baskonia” sastāvā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Rodigs Bobuā, bet Madridei jau atkal lieliski nospēlēja Dončičs. Viņam 20 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, kā arī trīs rezultatīvas piespēles, kamēr Džeisī Kerols pievienoja 15 punktus.

Finālsērijā vadībā ar 2-1 izvirzījusies “Real”, līdz ar to nonākot vienu soli līdz čempiontitulam. Ceturtā spēle otrdien "Baskonia" laukumā.