Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Zviedriem palīdz videoatkārtojums

© scanpix.ee

Pēc 60 gadu pārtraukuma Zviedrijas izlase pasaules čempionātu uzsākusi ar uzvaru - ar 1:0 pār Koreju.

Zviedrija un Koreja 1:0 (0:0)

Grankvists 1:0 (65-11m)

Ja Korejas izlasei šis ir devītais pasaules čempionāts pēc kārtas, tad Zviedrija šajā sabiedrībā ir atgriezusies pēc divpadsmit gadu pārtraukuma. Abu izlašu savstarpējo spēļu vēsture ir ļoti pieticīga. Pasaules čempionātos nav spēlēts, bet divreiz abas izlases tikušās pārbaudes mačos un abas reizes bija 2005. gadā un abas reizes tika fiksēts neizšķirts (2:2 un 1:1). Vēl bijušas vairāks cita līmeņa spēles, kuras neietilpst nacionālo izlašu ieskaitē. Piemēram, 1948. gada olimpisās spēles, kad zviedri uzvarēja ar 12:0…

Zviedrija pēdējās septiņas čempionāta pirmajās spēlēs nebija izcīnījusi nevienu uzvaru - pieci neizšķirti un divi zaudējumi. Pēdējā reize, kad tika uzvarēts, tas bija 1958. gadā, kad ar 3:0 tika pārspēta Meksika. Savukārt Koreja pēdējos četrus čempionātus uzsāka bez zaudējumiem - trīs uzvaras un viens neizšķirts (2014. gadā 1:1 pret Krieviju).

Zviedriem vārtu guvumā palīdzēja videoatkārtojums, par kura apskati mača tiesnesis lēma pēc krietnas vilcināšanās. Pareizi izdarīja, ka tomēr nolēma patīt atpakaļ filmu, pretējā gadījumā būtu liels nesmukums. Grankvists šo iespēju izmantoja nevainojami, bet zviedriem šis 11m soda sitiens bija pirmais kopš 2002. gada, kad iepriekšējā pendele tika nopelnīta pret Nigēriju.