Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Anglija kompensācijas laikā tomēr izrauj uzvaru

© scanpix.ee

Garijs Keins kompensācijas laika pirmajā minūtē guva savus otros vārtus spēlē un nodrošināja Anglijas izlasei 2:1 uzvaru pār Tunisiju.

Anglija un Tunisija 2:1 (1:1)

Keins 1:0 (11), Sasī 1:1 (35-11m), Keins 2:1 (90+1)

Anglijas un Tunisijas izlases jau 1998. gadā Francijā tikās pirmajā spēļu kārtā un toreiz briti uzvarēja ar 2:0 un tā arī ir vienīgā savstarpējā spēle pasaules čempionātos un vispār. Pirms 20 gadiem Anglijas izlases sastāvā spēlēja tagadējais galvenais treneris Garets Soutgeits.

Pirms čempionāta šajā gadā Tunisijas izlase aizvadīja piecas pārbaudes spēles un to bilance ir divas uzvaras, divi neizšķirti un vienīgais zaudējums (0:1 pret Spāniju) pirms paša čempionāta. Angļu šā gada varējums ir nedaudz iespaidīgāks - četrās spēlēs trīs uzvaras un viens neizšķirts. Pirms paša čempionāta - 2:0 pār Kostariku.

Lai arī Keins ir Anglijas premjerlīgas viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem, šovakar viņam tikai pirmais vārtu guvums Anglijas izlasē. Pirms tam viņš pasaules un Eiropas čempionātos viņš bija iztērējis 15 sitienus un neviena gola…

Iepriekšējā reize, kad pret Angliju tika realizēts 11m soda sitiens (pamatlaikā), bija pirms 20 gadiem Francijā, kad to izdarīja Gabriels Batistuta. Šodien to pašu iespēja tunisietis Sasī.

Keina otrais vārtu guvums bija viņa 15. izlases sastāvā un to viņš ir izdarījis 25 spēlēs. Savulaik Garijs Linekers pirmajās 25 spēlēs guva 20 vārtus.