Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Vai Salāham izdosies apturēt Krieviju?

Mohameds Salāhs © scanpix.ee

Šodien Pasaules kausa izcīņā futbolā paredzētas trīs spēles, turklāt vakarā 21:00 sāksies jau otrās kārtas spēles grupu turnīrā, kad mājiniece Krievija spēkosies ar Ēģipti, kurai šoreiz paredzama arī Mohameda Salāha iekļaušana sastāvā. H grupā tikmēr 15:00 Kolumbija spēlēs ar Japānu, bet 18:00 divu lielisku uzbrucēju dueli Polijas un Senegālas spēlē mēģinās sarīkot Roberts Levandovskis un Sadio Manē.

Krievijas izlase Pasaules kausu uzsāka ar komfortablu un, kas galvenais, ļoti pārliecinošu uzvaru pār Saūda Arābiju (5:0), kamēr Ēģipte, lai arī nocīnījās līdz pat pēdējām minūtēm, tomēr ielaida vārtus pret Urugvaju un cieta zaudējumu 0:1. Tā šajā čempionātā ir aktuāla Ziemeļāfrikas izlašu tendence (līdzīgi neveiksmes cieta arī Maroka un Tunisija), ko Ēģipte cer šovakar pārtraukt, turklāt tai arī būs ļoti nopietni papildspēki.

Ēģiptes pirmajā spēlē nepiedalījās Mohameds Salāhs, kurš nav spēlējis kopš sev nelaimīgā Čempionu līgas fināla, kurā ar spāņu aizsarga Serhio Ramosa palīdzību guva pleca savainojumu. Pret Urugvaju Ēģipte parādīja labu pāreju no aizsardzības uzbrukumā, taču priekšā tomēr pietrūka asuma, ko ierasti sniedza Salāhs. Ēģiptes treneris pēc tam izteicās, ka Salāhs bijis gatavs spēlei, taču tomēr nolemts uzreiz neriskēt ar vienu no šīs sezonas draudīgākajiem uzbrucējiem visā pasaulē. Urugvaja no Salāha izvairījās, Krievijai gan tāda veiksme nespīd - viss liecina, ka šosezon 44(!) vārtus guvušais Salāhs šovakar dosies Ēģiptes sākumsastāvā.

“Katrai komandai ir īpašs spēlētājs, kuram jāvelta papildus uzmanība,” pirmsspēles preses konferencē izteicās Krievijas galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs. “Ēģipte ir labi sabalansēta komanda, kurā, protams, Mo Salāhs ir izteikts līderis, mēs to labi apzināmies. Taču mēs nespēlēsim pret vienu futbolistu, mums jāņem vērā pilnīgi visi pretinieki. Mēs saprotam, kā to darīt, un spēlē jūs to varēsiet redzēt.”

Lai arī graujošā uzvara pār Saūda Arābiju dzēsusi lielu daļu satraukumu par Krievijas izlasi vietējo mediju vidū, reti kurš šaubās, ka tieši mačs pret Ēģipti būs izšķirošais cīņā par astotdaļfinālu. Krievijai ar uzvaru šovakar vēl nepietiks, lai oficiāli garantētu sev vietu izslēgšanas spēlēs, bet praksē tas būs gandrīz pilnīgi skaidrs. Tāpat krieviem varētu būt izdevīgs neizšķirts, ņemot vērā, cik daudz vārtus tā guva pret Saūda Arābiju. Krievijas izlasē šovakar gan būs svarīgs iztrūkums vidējā līnijā - paceles cīpslas traumas dēļ spēlēt nevarēs Alans Dzagojevs.