Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Kolumbijai sarkanā, Japānai uzvara

© scanpix.ee

Pasaules čempionāta futbolā dienas pirmais mačs starp Japānas un Kolumbijas izlasēm sākās ar ātru sarkano kartīti, turpinājās ar kolumbiešu izmisīgiem centieniem nosargāt neizšķirtu un beidzās ar Japānas uzvaru.

Kolumbija un Japāna 1:2 (1:1)

Kagava 0:1 (6-11m), Kvintero 1:1 (39), Osako 1:2 (73)

Abas komandas līdz šim bija aizvadījušas četras savstarpējas spēles un tikai vienu pasaules čempionātu ietvaros. Šī vienīgā reize bija pirms četriem gadiem Brazīlijā, kad Kolumbija uzvarēja ar 4:1. Vienreiz spēlēts Konfederāciju kausa izcīņā (1:0 Japānai), viena pārbaudes spēle (0:0) un vēl viena “Kirin Cup” ietvaros (0:0).

Kad kļuva zināms starta sastāvs, Japānas izlases vārtsargs Eidži Kavašima kļuva par vecāko spēlētāju savas valsts izlasē, kurš spēlējis pasaules čempionātos. Spēles dienā Kavašina bija 35 gadus un 91 dienu vecs.

Jau trešajā minūtē kolumbietis Karloss Sančess par spēli ar roku soda laukumā nopelna sarkano kartīti par ko tiek noraidīts. Šī ir otrā ātrākā sarkanā kartīte kopš spēles sākuma čempionātu vēsturē. 1986. gada spēlē starp Urugvaju un Skotiju Hosē Alberto Batista tika noraidīts jau pēc nospēlētām 54 sekundēm. Savukārt šogad šis ir tikai pirmais noraidījums, bet Kolumbijas izlasei šī bija pirmā kartīte komandas vēsturē tieši finālturnīros un tas viss 19 aizvadītajās spēlēs. Neviena cita komanda čempionātu vēsturē nevar lepoties ar šādu disciplīnu (18 spēles bez noraidījumiem).

Kolumbieša Kvintero gūtie vārti bija jau ceturtie šajā čempionātā, kurš gūts no brīvsitiena. Pirms četriem gadiem Brazīlijā šādu vārtu bija tikai trīs. Tāpat Kvintero kļuva par pirmo kolumbieti, kurš vārtus guvis divos čempionātos. Viņa pirmais vārtu guvums bija 2014. gadā pret Kotdivuāru.

Japānas izlases otro vārtu guvējs Keisuke Honda piedalījies pēdējos sešos no pēdējiem astoņiem vārtu guvumiem pasaules čempionāts. Viņš guvis trīs vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles. Honda iegājis ne tikai Japānas, bet arī visas Āzijas vēsturē. Viņš kļuvis par pirmo spēlētāju, kurš pa rezultatīvai piespēlei izdarījis trīs dažādos čempionātos. Vārtu guvums pēc stūra sitiena ir pirmais šāda veida vārtu guvums Japānas izlasei PČ vēsturē.

Japānas izlasei šī bija piektā spēle čempionātos pret Dienvidamerikas komandām un izcīnīta pirmā uzvara. Vēl viens neizšķirts un trīs zaudējumi.