Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Pretiniekus Eiropas kausos uzzina vēl trīs komandas

© f64

UEFA mītnē Nionā notikusi Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas izloze. "Ventspils" kā izsētā spēlēs pret Albānijas "Luftetari", bet "Liepāja" un "Riga", kuras bija starp neizsētajām, pretī tika attiecīgi Zviedrijas "Hacken" un Bulgārijas CSKA.

Pirms izlozes 1. kvalifikācijas kārtas dalībnieces tika sadalītas deviņās mazākās grupiņās - septiņās pa desmit komandām un divās pa divpadsmit. Attiecīgi izlozes pirmajā daļā tika sadalīti pāri pirmajās septiņās grupās, un pirms "Ventspils"četrinieka izvilkšanas starp iespējamajām pretiniecēm bija palikušas tikai divas - "Luftetari" un Ziemeļīrijas "Cliftonville". Izloze lēma, ka dzeltenzilajiem būs jādodas uz Albāniju, pret kuras klubiem Latvijas vienības vēl Eirokausos nav spēlējušas. "Luftetari" ir Eirokausu debitante un iepriekšējā sezonā ar 59 punktiem 36 spēlēs izcīnīja Albānijas bronzu, atpaliekot no "Skenderbeu" (72 punkti), kas Eiropā tikusi pie desmit gadu diskvalifikācijas, un "Kukesi" (63).

Divi iespējamie pretinieki bija palikuši arī Latvijas bronzas medaļniecei "Riga", kurai izloze starp Bratislavas "Slovan" un Sofijas CSKA atvēlēja otro. CSKA ar 31 čempiona titulu ir titulētākais klubs Bulgārijā, tiesa, pēdējais zelts iegūts 2008. gadā un daudzi fani pašreizējo klubu vairs neuzskata par īsto CSKA, jo tas pēc milzīgām finansiālām problēmām un izmešanas uz trešo līgu vēlāk apvienojās ar "Litex", lai tiktu pie augstākās līgas licences. Šajā sezonā CSKA ar 81 punktu 36 mačos kļuva par Bulgārijas vicečempionu, par septiņiem punktiem atpaliekot no "Ludogorets". 2016. gadā CSKA kausu izcīnīja, vēl būdama trešajā divīzijā. Ja ventspilniekiem pirmā spēle būs mājās, tad "Riga" šajā ziņā izloze bija labvēlīgāka, jo vispirms būs jādodas uz Sofiju. CSKA rindas savulaik ir pārstāvējuši Viktors Morozs un Maksims Uvarenko.

Visbeidzot, "Liepāja" izvairījās no naudīgā Dānijas "Kobenhavn" un pretī saņēma Zviedrijas "Hacken". Iepriekšējā sezonā "Hacken" ar 52 punktiem 30 spēlēs izcīnīja ceturto vietu, bet šosezon ar 15 punktiem 11 mačos ieņem astoto pozīciju. Pirmā spēle paredzēta Liepājā. Nākamnedēļ sāksies Eiropas līgas priekšsacīkšu kārta, bet 1. kvalifikācijas kārta notiks 12. un 19. jūlijā. Plkst. 15:00 šodien notiks arī Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtas izloze, kurā teorētiski būs iespējams spēlēt arī pret Spānijas "Sevilla" vai citu lielvalstu klubiem.