Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Urugvajai vēl viena pieticīga uzvara

© scanpix.ee

Pasaules čempionātā futbolā A apakšgrupa ir pirmā, kurā jau ir zināmas tās divas komandas, kuras spēlēs astotdaļfinālā un tās divas komandas, kurām čempionāts beigsies pēc grupas turnīra.

Urugvaja un Saūdu Arābija 1:0 (1:0)

Suaress 1:0 (23)

Urugvajas izlase pirmajā spēlē mača izskaņā ar 1:0 izcīnīja uzvaru pār Ēģipti, bet Saūdu Arābija piedzīvoja 0:5 sagrāvi pret krieviem… Pasaules čempionātos abas izlases savā starpā nav tikušās, taču ir aizvadītas divas pārbaudes spēles. 2014. gadā neizšķirts 1:1, bet 2002. gadā Saūdu Arābija uzvarēja ar 3:2. Saūdu Arābijai šī ir pirmā spēle finālturnīros pret kādu no Dienvidamerikas komandām… Savukārt Urugvaja ar Āzijas komandām tikusies trīs reizes un visus mačus uzvarējusi. Arī ceturtajā izcīnīta uzvara.

Kad bija beigušās visas pirmās kārtas spēles, Dienvidamerikas izlasēm bija par ko nedaudz piesarkt, jo, kā izrādās, tad šis ir šī reģiona komandu sliktākais starts kopš 1982. gada čempionāta. Šogad pirmajā kārtā Dienvidamerikas izlases (piecas) kopīgiem spēkiem ir izcīnījušas tikai vienu uzvaru, divas reizes nospēlējušas neizšķirti un divos mačos zaudējusi.

Īpaša šī spēle bija Suaresam, kuram tā bija 100. izlases sastāvā (sestais spēlētājs Urugvajas izlases vēsturē, kurš sasniedzis šo robežu) un viņš šo jubileju atzīmēja ar gūtajiem vārtiem. 23. minūtē gūtie vārti viņam bija sestie pasaules čempionātos, kas ir tikpat cik Djego Forlanam, bet vairāk ir tikai Oskaram Migesam (8).

Krievija 2 2 0 0 8:1 6

Urugvaja 2 2 0 0 2:0 6

Ēģipte 2 0 0 2 1:4 0

Saūdu Arābija 2 0 0 2 0:6 0