Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Pret Krieviju ar pilnu jaudu

© f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm, ceturtdien aizvadīja treniņspēli pret Baltkrieviju. Pēc tās nolemts, ka darbu valstsvienībā šovasar neturpinās Artūrs Žagars un Dāvis Lejasmeiers, bet pirmdienas mačā pret Krieviju ierindā būšot visi labākie pieejamie spēlētāji.

Treniņspēlē ar Baltkrievijas komandu piedalījās 11 basketbolisti, viņu vidū arī šogad ACB līgā debitējušais Artūrs Žagars, kurš atstāja labu iespaidu (11 punkti), taču šovasar viņam galvenais starts paredzēts Latvijas U18 izlases rindās.

Malā palika sasirgušais Andrejs Gražulis, kā arī spēlētāji, kuri tikai šonedēļ atgriezušies no savu klubu izšķirošajām cīņām par Itālijas (Dairis Bertāns, Ojārs Siliņš), Spānijas (Jānis Timma), Grieķijas (Jānis Strēlnieks) un Lietuvas (Žanis Peiners) čempionātu medaļām.

Šodien komandai brīvdiena, bet sestdien un svētdien turpināsies gatavošanās spēlei ar Krieviju. Tā pirmdien norisināsies Arēnā Rīga pulksten 19:00.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars: "Mačs ar Baltkrieviju noderēja, lai atgrieztos spēļu ritmā. Kādam, piemēram, Dāvim Bertānam izdevās labāk, citam ne tik labi, bet pieredze bija noderīga visiem. Pēc spēles pateicām paldies Artūram Žagaram, kurš, kā iepriekš bija runāts, pievienosies U18 izlasei un Dāvim Lejasmeieram. Šodien izvērtēsim Andreja Gražuļa veselības stāvokli. 23. jūnijā treniņā piedalīsies arī puiši, kuri tikko atgriezušies no ārzemēm. Pirmdien ar Krieviju spēlēsim labākajā sastāvā."

28. jūnijā un 1. jūlijā Latvijai paredzētas pēdējās divas spēles Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā, izbraukumos tiekoties ar attiecīgi Zviedriju un Ukrainu. Šobrīd Latvija ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem ir trešā B grupā, bet tāda pati bilance ir arī otrajā vietā esošajai Turcijai. Lai tiktu uz otro grupu turnīru, jāieņem vismaz trešā vieta grupā.