Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Vasiļevskis Cīrihē astotais, Radeviča – tikai desmitā

Neveiksmīgi Dimanta līgas priekšpēdējo posmu vieglatlētikā, kas notika Šveices pilsētā Cīrihē, aizvadījuši Latvijas vieglatlēti, kuri nespēja nopietni iestaistīties cīņā par uzvaru un uzrādīja pieticīgus rezultātus.

Tāllēkšanā Ineta Radeviča pirmajā mēģinājumā aizlēca tikai 6.10 metrus un no pārējiem lēcieniem atteicās, ierindojoties pēdējā, 10.vietā. Neveiksmīgi startēja arī olimpiskā čempione Britnija Rīza – tikai 6.31 metrs pirmajā mēģinājumā, otrais vēl pieticīgāks (5.56) un amerikāniete, tāpat kā latviete, no turpmākajiem lēcieniem atteicās.

Uzvaru izcīnīja olimpisko spēļu vicečempione Jeļena Sokolova, kura labākajā mēģinājumā aizlēca 6.92 metrus. Otrā vieta nigērietei Blesingai Okagbarei (6.85), bet trešā – britu sportistei Sārai Proktorei, kurai vietu uz goda pjedestāla deva pēdējais lēciens (6.80).

Pieticīgs šķēpmešanas sektorā bija arī Latvijas rekordists Vadims Vasiļevskis. Pirmajā mēģinājumā viņam 74.70 metri, trešajā viņš savu rezultātu spēja uzlabot līdz 76.00 metriem (otrais 73.25, ceturtais 73.11), bet pēdējie divi metieni netika ieskaitīti. Ar to pietika tikai astotajai vietai desmit dalībnieku konkurencē.

Uzvaru ar pēdējo metienu (85.27) izrāva soms Tero Pitkemeki, bet viņa tautietis Anti Rūskanens ar 83.36 metrus tālu metienu ieņēma otro vietu. Trijnieku noslēdza krievs Oleksandrs Pjatņica (82.95), bet uz ceturto vietu pēdējā metienu sērijā tika nobīdīts sezonas līderis un Eiropas čempions Vičeslavs Veselijs (80.54).