Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Spurs" nosargā sākumā iegūto pārsvaru, Lenards dominē ar 37 punktiem

© scanpix

Dāvim Bertānam šoreiz paliekot rezervē, Sanantonio "Spurs" NBA izslēgšanas spēļu pirmās kārtas otrajā mačā ar 96:82 pieveica "Grizzlies". "Spurs" dominēja pirmajā puslaikā, iegūstot 26 punktu pārsvaru, taču mača beigas tomēr izvērtās visai nervozas, Memfisai uz brīdi tiekot arī tikai četru punktu attālumā.

"Spurs" šodienas maču iesāka tikpat iespaidīgi, kā pabeidza iepriekšējo - pirmajās 22 minūtēs Sanantonio bija ielaidusi tikai 30 punktus, kas bija gandrīz tikpat daudz, cik Memfisas centrs Marks Gazols sērijas pirmajā spēlē sameta pirmajā puslaikā viens pats. "Spurs" bija izrāvusies vadībā 56:30 un izskatījās, ka absolūti droši kontrolē mača gaitu.

Taču puslaika pēdējās divās minūtēs "Grizzlies" veica mini izrāvienu 7:0, tam sekoja daudz veiksmīgāka spēle trešajā ceturtdaļā, un ar Maika Konlija palīdzību rezultāta starpība tika samazināta līdz 65:75. "Spurs" turpināja pieļaut kļūdas arī pēdējās ceturtdaļas sākumā, ilgstoši neguva punktus, un pārsvars bija sarucis jau līdz 75:71...

Šajā grūtajā brīdī Kavai Lenards sev ar spēku izkārtoja metienu un pārtrauca komandas sauso sēriju. Nākamajā uzbrukumā "Spurs" izkārtoja pilnīgi brīvu trejaci Tonijam Pārkeram, kurš nekļūdījās. Kombinācija tika atkārtota vēlreiz, šoreiz Pārkers netrāpīja, taču veterāns Manu Džinobili pašaizliedzīgi izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā.

Ar Denija Grīna un Pau Gazola realizētiem tālmetieniem un Lenarda izrāvienu ātrajā uzbrukumā "Spurs" izdevās atjaunot jau daudz drošāku pārsvaru (88:75) piecas minūtes pirms beigām. Iniciatīvu turpināja uzņemties Lenards, kurš uzstādīja "Spurs" kluba rekordu, trāpot 19 soda metienus ar 19 soda metieniem, turklāt pēdējā minūtē viņš pielika skaistu punktu uzvarai - pozicionālā uzbrukumā viņš ar driblu apspēlēja sedzēju un caurgājienā spēcīgi trieca bumbu grozā no augšas, nokārtojot panājumu ar 96:82. Lenards spēli pabeidza ar 37 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, turklāt viņa precizitāte metienos no spēles šīs sērijas sākumā ir vienkārši apbrīnojama - trāpīti 20 no 28 metieniem un visi 28 soda metieni.

Pēdējā minūtē laukumā bija gatavs doties arī Dāvis Bertāns, kurš laukuma malā jau gaidīja savu iespēju, taču tobrīd minūtes pārtraukums, kurā tika nolemts par ko citu, un laukumā palika "Spurs" pamatsastāva spēlētāji. Iepriekšējā mačā, kas bija Bertāna debija izslēgšanas spēlēs, viņš guva četrus punktus.

Sērijas nākamā spēle paredzēta pēc trim dienām jau Memfisā. Pagājušajā sezonā tieši šajā turnīra fāzē "Spurs" sēriju pret "Grizzlies" izdevās pabeigt ar 4-0.

Izslēgšanas spēļu pirmā kārta

Austrumi Rietumi
Wizards-Hawks 1:0 Warriors-Trail Blazers 1:0
Celtics-Bulls 0:1 Rockets-Thunder 1:0
Cavaliers-Pacers 2:0 Spurs-Grizzlies 2:0
Raptors-Bucks 0:1 Clippers-Jazz 0:1

Izmantotie resursi:
NBA.com