Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: Ceru palīdzēt Latvijai Eiropas čempionātā

© scanpix

"Jā, man patiktu sacensties Eiropas čempionātā, palīdzēt komandai iekļūt izslēgšanas spēlēs un aizvadīt lielisku turnīru," basketbolists Kristaps Porziņģis izteicies otrdien, 18. aprīlī, publicētajā intervijā FIBA.com .

Ņujorkas “Knicks” spēka uzbrucējs vēl nav oficiāli apstiprinājis spēlēšanu valstsvienībā. Porziņģis savu lēmumu gatavojas paziņot 24. aprīlī plkst. 14:00 paredzētajā preses konferencē Liepājas Olimpiskajā centrā.

Latvijas valstsvienība Eiropas čempionāta D grupā Stambulā sacentīsies pret Lielbritāniju, Beļģiju, Krieviju, Serbiju un Turciju. Četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kuras notiks “Sinan Erdem” arēnā Stambulā.

“D grupa ir ļoti interesenta, atklāti sakot, ļoti spēcīga,” teica Porziņģis. “Tādām komandām kā Serbijai un Turcijai ir liela pieredze. Viņi zina, kā uzvarēt tādos turnīros.”

SCANPIX

"Spēlēšana Stambulā notiks spriedzes apstākļos, jo tā ir valsts un pilsēta, kurā mīl basketbolu," turpināja Porziņģis. "Mums būs jābūt gataviem no pirmās dienas un jāspēlē augstākajā līmenī. Tāpat kā jebkurai komandai, mums būs vajadzīga veiksme. Būtu jauki redzēt valstsvienību labi spēlējam un man patiktu palīdzēt komandai uzvarēt."

Porziņģis uzskata, ka Latvijas basketbolam ir nākotne. “Mums ir labs potenciāls un varam izveidot ļoti konkurētspējīgu valstsvienību. Basketbols Latvijā aug un man patīk to redzēt. Daži puiši aizvada lieliskas sezonas, turklāt mums ir daži vareni veterāni, kuri var ievērojami palīdzēt izlasei.”

Liepājnieks zina, ka viņa piemērs palīdz Latvijas jaunajiem spēlētājiem. “Pēdējos gados esam progresējuši. Esmu ļoti priecīgs, ka bērni mīl šo sporta veidu. Daži no viņiem vēlas doties mūsu pēdās un grib kļūt par profesionāliem basketbolistiem.”