Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Jānis Porziņģis: Ja Kristaps tiks aizmainīts, viņš vēlāk kļūs par brīvo aģentu

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa brālis Jānis Porziņģis sarunā ar ESPN atklāja, ka gadījumā, ja liepājnieks tiks aizmainīts prom no Ņujorkas "Knicks", viņš vēlāk kļūs par brīvo aģentu.

"Kriss vēlas palikt Ņujorkā, viņš te jūtas kā mājās. Par to nav nekādu jautājumu," sacīja Jānis Porziņģis. "Vienīgais, ko viņš vēlas, lai "Knicks" apkārt radītu vidi, kurā viņš var attīstīties, augt kā spēlētājs un uzvarēt. Gadījumā, ja viņš tiks aizmainīts, viņš pašreizējo līgumu atstrādās līdz galam un pēc tam kļūs par brīvo aģentu, lai pats varētu noteikt savu likteni."

2015. gada draftā Porziņģis tika izraudzīts ar ceturto kārtas numuru, un viņš tiek uzskatīts par vienu no Ņujorkas "Knicks" nākotnes galvenajiem stūrakmeņiem. Tomēr Porziņģis sezonas izskaņā nevairījās kritizēt organizācijas vadības vīzijas trūkumu un pēc sezonas beigām negaidīti neieradās uz tradicionālo tikšanos ar vadītājiem. Šāda rīcība deva vaļu dažādām baumām, un ESPN iepriekš ziņoja, ka vairākas komandas jau interesējušās par Porziņģa iespējamo pieejamību darījumu tirgū. Jānis Porziņģis sarunā ar ESPN atteicās komentēt Kristapa neierašanās iemeslus.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Porziņģis, kuram augustā apritēs 22 gadi, savā otrajā sezonā Nacionālajā basketbola asociācijā aizvadīja 66 spēles, kuru laikā vidēji laukumā pavadīja gandrīz 33 minūtes. Vidēji mačā Porziņģis guva 18,1 punktus, izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bloķēja 2,0 metienus un pieļāva 1,8 kļūdas. Aprīļa beigās sasauktajā preses konferencē Liepājā spēka uzbrucējs paziņoja par dalību šā gada Eiropas čempionātā.