Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam 20 minūtes un lielisks danks, "Spurs" uz izkrišanas robežas

© scanpix

NBA Rietumu konferences finālsērijā Sanantonio „Spurs” nonākusi iedzinējos ar 0-3, jo arī savā laukumā nespēja pieveikt „Warriors” (108:120). Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 20 minūtes un guva divus punktus.

Dāvis Bertāns 20 nospēlētajās minūtēs, kas ir viņa personiskais „play-off” rekords, trāpīja vienu no trim metieniem (2p. 1/1, 3p. 0/2), taču tas bija viens no iespaidīgākajiem šajā spēlē - Bertāns otrās ceturtdaļas vidū pēc partnera neprecīza metiena ieskrēja soda laukumā un atlētiskā lēcienā ar vienu roku savāca bumbu gaisā un uzreiz arī trieca atpakaļ grozā.

Bertāna rēķinā šonakt arī četras atlēkušās bumbas un divas pārtvertas bumbas, pa vienai piezīmei un kļūdai. Viņš spēli pabeidza ar +/- rādītāju plus pieci, kas bija dalīts trešais labākais komandā. Kontrastā ar lielisko danku Bertānam gan arī neveiksmīga epizode aizsardzībā, kad Dreimonds Grīns ar driblu viņu apspēlēja un viegli guva punktus caurgājienā, kamēr Bertāns, cenšoties izsekot pretinieka kustībām, sapinās un nokrita.

„Spurs” rindās otro maču pēc kārtas nācās izlaist komandas līderim Kavai Lenardam, taču šī bija sērijas pirmā spēle, ko Sanantonio aizvadīja savā laukumā. „Spurs” izdevās līdzvērtīgs mača sākums un ar Manu Džinobili veiksmīgās spēles palīdzību izdevās arī pirmo ceturtdaļu uzvarēt 33:29. Arī Bertāns devās laukumā jau pirmajā ceturtdaļā, darot to pirmoreiz šajā sērijā.

Vēl piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām rezultāts bija neizšķirts (47:47), taču sekoja „Warriors” izrāviens, kas noveda pie Zelta Štata komandas deviņu punktu pārsvara. Puslaika izskaņā ar vēl vienu precīzu tālmetienu bija izcēlies Džinobili, taču viņam atbildēja bijušais komandas biedrs, tagad „Warriors” spēlētājs Deivids Vests, kurš arī trāpīja tālmetienu.

Trešajā ceturtdaļā neapturams bija Kevins Durents, kurš par spīti visiem „Spurs” centieniem noturēties spēlē guva 19 punktus, turklāt tikai ar sešiem metieniem no spēles. „Spurs” uz brīdi nokļuva pat 18 punktu iedzinējos un, lai arī spēle nepārvērtās sagrāvē, „Warriors” parūpējās, lai arī pēdējā ceturtdaļā rezultāta starpība paliktu cienījama un „Spurs” reālas izredzes uz uzvaru nerastos. Gala rezultāts 120:108 „Warriors” labā, un sērijas nākamā spēle var būt arī pēdējā, jo „Warriors” panākusi vadību 3-0.

Durents maču pabeidza ar 33 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, kamēr Stefens Karijs pievienoja 21 punktu. „Spurs” rindās Džinobili arī sameta 21 punktu, Lamarkusam Oldridžam 18 punkti, taču Sanantonio visām savām grūtībām laukumā pievienoja arī neveiksmes soda metienos, aizmetot garām desmit no 25. Tāpat "Spurs" problēmu sarakstam pievienojās arī Deivida Lī trauma - viņš maču atstāja trešajā ceturtdaļā ar ceļgala savainojumu un uz ģērbtuvēm tika nogādāts ratiņkrēslā. Viņam paredzētas papildu medicīniskās pārbaudes, bet dalība sērijas ceturtajā spēlē ir ļoti apšaubāma.

”Spurs”-”Warriors” 108:120 (33:29, 22:35, 33:36, 20:20)

Spurs: Džinobili 21, Oldridžs 18, Simonss 14, Gazols 12 (10 atl.b.), Marejs 10, Milzs 7, Grīns 7, Andersons 6, Lī 4, Bertāns 2, Entonijs, Forbss
Warriors: Durents 33 (10 atl.b.), Karijs 21, Tompsons 17, Magī 16, Grīns 10 (7 atl.b., 7 rez.p.), Klārks 7, Makāvs 6, Vests 6, Igudala 2, Bārnss, Makadū.