Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāna un "Spurs" sezona beidzas ar 0-4 pret "Warriors"

© scanpix

Dāvis Bertāns guva divus punktus NBA Rietumu konferences fināla pēdējā mačā pret „Warriors”, bet viņa pārstāvētā „Spurs” piedzīvoja vēl vienu pārliecinošu zaudējumu ar 115:129 un no cīņas par titulu izstājās. "Spurs" sākumsastāvā, iespējams, pēdējo reizi devās argentīniešu veterāns Manu Džinobili.

„Spurs” sastāvā arī šodien nebija komandas līdera Kavai Lenarda, kā spēka uzbrucēja Deivida Lī, kamēr „Warriors” vēlreiz bija jāspēlē bez gruzīnu centra Zazas Pačulijas. Sanantonio sākumsastāvā tika sūtīts Manu Džinobili - šāds notikums nebija pieredzēts kopš 2013./14. gada sezonas. Džinobili vasarā apritēs 40 gadi un viņš vēl nav nepārprotami paziņojis par savas NBA karjeras turpināšanu vai beigšanu, taču visai iespējams, ka šonakt Argentīnas lielmeistars aizvadīja savu pēdējo NBA spēli savā spožajā karjerā.

„Warriors” jau pirmajā ceturtdaļā pārliecinoši pārņēma vadību un pieteicās uz uzvaru (31:19). Otrajā ceturtdaļā „Warriors” pārsvars uz brīdi sasniedza arī 19 punktus un puslaika beigas tika sagaidītas ar rezultātu 65:51. Kevins Durents un Stefens Karijs katrs jau pirmajā puslaikā bija guvuši pa 18 punktiem.

Trešajā ceturtdaļā ar jauno spēlētāju veiksmīgo sniegumu „Spurs” izdevās samazināt rezultāta starpību līdz 11 punktiem, taču tikai uz brīdi. Aktīvu maču aizvadīja debitants Dežonte Marejs, kurš guva deviņus punktus, veica septiņas piespēles un pārtvēra piecas bumbas. Agresīvi turpināja uzbrukt Džinobili, bet „Warriors” atbildēja pārliecinoši un atjaunoja 20 punktu pārsvaru, beigās uzvarot ar 129:115.

Dāvis Bertāns laukumā devās tikai pēdējās trīs minūtēs un uzreiz pēc iznākšanas laukumā tika pie diviem punktiem no groza apakšas. Šo brīdi gan bija viegli palaist garām, jo tobrīd „Spurs” līdzjutēji ilgi un skaļi skandēja Džinobili vārdu, viņam dodoties uz rezervistu soliņu un atstājot spēli. Džinobili spēli pabeidza ar 15 punktiem un septiņām piespēlēm.

Bertāns savukārt vēl nopelnīja vienu piezīmi un savāca vienu atlēkušo bumbu. Viņš savā pirmajā NBA sezonā piedalījās 80 spēlēs, ieskaitot „play-off”, un vidēji mačā guva 4.2 punktus, trāpot tālmetienus ar 40% precizitāti. Bertāns savā pirmajā regulārajā sezonā pieredzēja 61 komandas uzvaru, bet pēc tam kļuva par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš piedalījies konferences finālsērijā.

Savukārt „Warriors” kļuvusi par pirmo komandu NBA vēsturē, kas izslēgšanas spēles uzsākusi ar trim uzvarētām sērijām ar 4-0. „Warriors” NBA finālā spēlēs trešo gadu pēc kārtas, taču pirmoreiz kopā ar Durentu, kurš toties finālā bijis iepriekš ar „Thunder”.

”Spurs”-”Warriors” 115:129 (19:31, 32:34, 27:31, 37:33)

Spurs: Andersons 20, Džinobili (7 rez.p.), Gazols 14, Milzs 14, Simonss 13, Grīns 9, Marejs 9 (7 rez.p., 5 pārtv.b.), Forbss 8, Oldridžs 8, Dedmons 3, Bertāns 2.
Warriors: Karijs 36, Durents 29 (12 atl.b.), Grīns 16 (8 atl.b., 8 rez.p.), Klārks 12, Tompsons 10, Igudala 7, Makāvs 6, Livingstons 5, Vests 5, Magī 2, Džounss 2, Bārnss, Makadū.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo