Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvija izslēdz Eiropas čempioni un sasniedz ceturtdaļfinālu

© sportacentrs.com

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība otrdien, 20. jūnijā, Prāgā uzvarēja Serbijas izlasi ar 75:70 un pirmo reizi sešu gadu laikā sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu.

No brīža, kad kļuva oficiāli zināmi astotdaļfinālu pāri, līdz pirmās spēles sākumam pagāja mazāk par 20 stundām. Treneri naktī salika pēdējos akcentus video, bet komanda deviņos no rīta aizvadīja īsu un intensīvu treniņu “Kralovka” zālē”.

Prāgā otrdien valdīja tveice, temperatūrai ēnā sasniedzot 33 grādus pēc Celsija. Serbietes atbrauca gandrīz 20 minūtes ātrāk, bet grozu piešaudi abu komandu spēlētājas sāka vienlaicīgi. Pirmās laukumā devās Aija Putniņa un Elīna Babkina.

Starta piecinieki

Serbija: Nevena Jovanoviča, Daboviča, Petroviča, Milovanoviča, Krnjiča
Latvija: Babkina, Baško-Melnbārde, Laksa, Šteinberga, Vītola

Sarkanbaltsarkanās pirmajos uzbrukumos meistarīgi nospēlēja viens pret vienu. Anete Šteinberga atklāja rezultātu, Elīna Babkina tika garām Nevenai Jovanovičai, bet Gunta Baško-Melnbārde izpildīja savu kroņa numuru, realizējot atmugurisko metienu no groza apakšas - 6:2. Ilze Jākobsone ātri nomainīja Babkinu, savukārt komanda turpināja agresīvi spēlēt uzbrukumā, tiekot pie pirmajiem brīvmetieniem. Ceturtdaļas vidū Anete Šteinberga un Gunta Baško-Melnbārde realizēja pirmos tālmetienus, bet Kristīne Vītola guva pirmos punktus no spēles - 17:6.