Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Itālijas laikraksts: Dairis Bertāns tuvu līgumam ar Milānu

© Darussafaka

Latvijas basketbola valstsvienības aizsargs Dairis Bertāns arī nākamajā sezonā, visticamāk, turpinās spēlēt ULEB Eirolīgā - basketbolists esot ļoti tuvu līguma parakstīšanai ar Itālijas superklubu Milānas "EA7 Emporio Armani", vēstī itāliešu laikraksts "Corriere Della Sera".

Aizvadītajā sezonā Bertāns debitēja Eiropas klubu prestižākajā turnīrā ULEB Eirolīgā, "Darussafaka" sastāvā vidēji 16 minūšu laikā gūstot 6,4 punktus un atdodot 1,3 rezultatīvas piespēles. Turcijas čempionātā Dairim 23 minūtēs 10,0 punkti, 2,6 piespēles un 1,5 atlēkušās bumbas.

Pagājušajā vasarā Bertāns noslēdza līgumu ar Stambulas "Darussafaka" uz divām sezonām pēc sistēmas 1+1, līdz ar to šovasar abām pusēm bija iespēja pārtraukt līgumsaistības. Ņemot vērā to, ka "Darussafaka" nākamajā sezonā ievērojami samazinās budžetu un atgriezīsies ULEB Eiropas kausā, virkne komandas spēlētāju jau pametuši vai tuvākajā laikā pametīs vienību.

"Corriere Della Sera" vēstī, ka starp šiem spēlētājiem būs arī Bertāns, kurš esot ļoti tuvu līguma parakstīšanai ar Milānas "EA7 Emporio Armani". Aizvadītajā sezonā Milāna ar astoņām uzvarām 30 spēlēs palika pēdējā 16. vietā Eirolīgā, tiesa, klubam ir ilgtermiņa licence dalībai turnīrā, līdz ar to arī nākamajā sezonā komanda spēlēs Eiropas elitē.

Vēlāk klubs piedzīvoja vilšanos arī vietējā čempionātā - neraugoties uz pārliecinoši lielāko budžetu, Itālijas čempionātā jau pusfinālā zaudēts nākamajai vicečempionei "Dolomiti Energia Trento". Pēc neveiksmes darbu zaudēja galvenais treneris Jasmins Repeša, kura vietā, visticamāk, stāsies pašmāju izcilais speciālists Simone Pjanidžāni (jāvienojas par izpirkumu ar Jeruzalemes "Hapoel").

Šobrīd oficiāli zināms, ka komandā paliks itālieši Andrea Činčarīni, Avudu Abass, Simone Fontekjo un Davide Paskolo, kā arī horvāts Krusnolavs Simons, slovēnis Zorans Dragičs un amerikānis, kurš šovasar centīsies iegūt Polijas pilsonību, Kalebs Tarčevskis. Līgums ar klubu ir arī Alesandro Džentilem, taču viņa atgriešanās komandā šobrīd ir zem jautājuma zīmes.