Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bostona runas par Porziņģa iespējamo maiņu dēvē par nedaudz pārspīlētām

© sportacentrs.com

Pirms Nacionālās basketbola asociācijas drafta netrūka baumu par latviešu garā spēlētāja Kristapa Porziņģa aizmainīšanu no Ņujorkas "Knicks", kā prezidents Fils Džeksons nebija apmierināts ar liepājnieka neierašanos uz pēcsezonas tikšanos ar vadību.

Kā viens no reālākajiem variantiem izskanēja maiņas darījums ar Bostonas "Celtics", taču ziemeļamerikāņu mediji vēstīja, ka "Knicks" prasījusi pārāk augstu cenu un ka viens no klupšanas akmeņiem bija vēl vienas drafta izvēles iekļaušana darījumā. Fils Džeksons preses konferencē atteicās komentēt situāciju, un mazrunīgs bija arī Bostonas "Celtics" basketbola operāciju prezidents Denijs Eindžs.

"Es nekomentēju baumas par maiņu darījumiem. Teiktu, ka tas bija nedaudz pārspīlēti. Pie tā arī paliksim. Daudz vairāk runu bija no jūsu [žurnālistu] puses," Eindžs īsi komentēja to, cik tuvu vai tālu Porziņģis bija nokļūšanai Bostonā. ESPN iepriekš ziņoja, ka iespējamos darījumos ar citām komandām "Knicks" bez Porziņģa mēģinājusi iekļaut arī franču centru Žoakimu Noā, kurš pirms gada parakstīja līgumu uz četrām sezonām par 72 miljoniem ASV dolāru.

SCANPIX

Porziņģis, kuram augustā apritēs 22 gadi, savā otrajā sezonā Nacionālajā basketbola asociācijā aizvadīja 66 spēles, kuru laikā vidēji laukumā pavadīja gandrīz 33 minūtes. Vidēji mačā Porziņģis guva 18,1 punktus, izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bloķēja 2,0 metienus un pieļāva 1,8 kļūdas. Aprīļa beigās sasauktajā preses konferencē Liepājā spēka uzbrucējs paziņoja par dalību šā gada Eiropas čempionātā.